€ 135 van € 10.000 opgehaald

 2%
3 donaties in 4 jaren
Deze campagne is beëindigd.

Stop de voedselcrisis in Zuidelijk Afrika

€ 135 van € 10.000 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

De voedselvoorziening van 45 miljoen mensen in het zuiden van Afrika is in gevaar als gevolg van droogte, overstromingen en economische instabiliteit. Deze voedselcrisis is van een omvang die we niet eerder gezien hebben en het lijkt erop dat het erger gaat worden”,  het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) in een persbericht.


De VN-organisatie pleit voor extra investeringen om de crisis in zestien Afrikaanse landen tegen te gaan. Het geld is ook nodig om de gevolgen van klimaatverandering op de langere termijn te bestrijden.


Het Wereldvoedselprogramma is van plan om dit voorjaar voedselhulp te verstrekken aan 8,3 miljoen mensen in de acht zwaarst getroffen landen, waaronder Zimbabwe, Mozambique en Madagascar. In Zimbabwe woedt volgens het WFP de ergste voedselcrisis in tien jaar. De voedselvoorziening van de helft van de bevolking – 7,7 miljoen mensen – is „hoogst onzeker”. In Zambia en Lesotho heeft een op de vijf inwoners ernstige honger. 10 procent van de bevolking in Namibië lijdt ook honger.


De voedselcrisis in het zuiden van Afrika wordt volgens het WFP versterkt door stijgende prijzen, grootschalig verlies van vee en toenemende werkloosheid.


De VN-organisatie vraagt om meer geld en meldt reeds 205 miljoen van de benodigde 489 miljoen dollar voor het voedselprogramma opgehaald te hebben.


Het veranderende klimaat vergroot de problemen, schrijft het WFP. Mozambique, Madagascar en Malawi werden afgelopen voorjaar hard getroffen door de cycloon Idai. Het leidde tot een humanitaire ramp. De impact van de cyclonen neemt volgens experts toe door de klimaatverandering. Het jaarlijkse cycloonseizoen is begonnen en we kunnen ons een herhaling van de ongeëvenaarde verwoestingen van vorig jaar simpelweg niet veroorloven.

Over de campagne
Beheerder:
Eurokruis Vlaanderen vzw
Gestart op:
2 March 2020
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie