€ 1.945 van € 2.100 opgehaald

 93%
120 donaties in 7 maanden
Deze campagne is beëindigd.

Levi zijn strijd tegen leukemie ( jmml)

€ 1.945 van € 2.100 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Dit verhaal gaat over onze zoon Levi, wij wonen in uithuizen, en het afgelopen jaar hebben wij een hele zware periode gehad ,en vecht onze zoon nog steeds tegen de leukemie..

Vorig jaar maart,we weten het nog als de dag van gister, de laatste maanden was onze zoon vaak een keer ziek ,en dachten ach dat is de tijd van het jaar.na een aantal keren ziek zijn toch maar naar de huis arts gegaan ,hij was eigenlijk nooit ziek,maar toch vonden wij dat ze bloed moesten prikken .

De zelfde dag nog werden we gebeld en we moesten met spoed naar het UMCG voor een bloed transfusie. Levi zn hb was heel erg laag.

Toen is het balletje gaan rollen ,ze deden verschillende bloed onderzoeken en kwamen er al snel achter dat het leukemie was. Dit was zo afschuwelijk, alleen kwam het ergste nog.... we werden gelijk naar utrecht gestuurd, het maxima centrum .daar kunnen ze meer onderzoeken doen welke soort leukemie Levi heeft, doormiddel van een beenmerg punctie. het bleek jmml te zijn, een hele zeldzame vorm van leukemie, wat 0 tot 1 x per jaar voorkomt .het enigste redmiddel was een beenmergtransplantatie. 

Na maanden wachten en heel veel onderzoeken verder hadden ze een goede match gevonden en na een zwaar traject met een hele zware kuur en 6 weken in isolatie kreeg Levi zijn beenmerg transplantatie. 

Het ging goed en mochten naar huis. Totdat enkele weken verder hij last kreeg van transplantatieziekte, het was een vreselijke tijd met heel veel pijn in zn buik ,na zes weken weer in isolatie weer naar huis en enkele weken later weer opgenomen worden .weer transplantatie ziekte ,weer werd de donor afgestoten. 

Drie weken later mochten we weer naar huis,alleen omdat we zo lang medicijnen hebben gebuikt tegen het afstoten ,hebben we te horen gekregen dat zn eigen cellen weer terug zijn gekomen. Wat betekend dat hij weer opnieuw een beenmerg transplantatie moet ondergaan.dit is afschuwelijk! Dit betekend dat weer minimaal zes weken op een isolatie kamer moeten zitten en pas na,6 uur naar buiten mogen omdat de kans,op infecties heel groot is.de impact van zo'n behandeling is een enorme aanslag op zijn lichaam,laat staan voor de tweede keer. En wachten nog steeds op een geschikte donor.

Nu zijn we al bijna een jaar verder en hebben ons op zich kunnen redden .alleen soms heb je een beetje extra hulp nodig ook al wil je dat liever niet.

Er zijn nou 1 maal extra kosten waar je niet onderuit komt. Daarbij komt ook nog dat we niet weten hoe de toekomt er uit ziet.de kans dat alles goed gaat is 40%.

Ook wil ik als u dit leest er over na wil denken om donor te worden als dat kan .u kan een kind zoals Levi zn leven er mee redden. 

Liefs Levi en zn papa en mama

Over de campagne
Beheerder:
Rosa
Gestart op:
5 February 2020
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie