€ 814 van € 1.500 opgehaald

 55%
42 donaties in 4 jaren
Deze campagne is beëindigd.

3 Organisatie's in Roemenië, januari 2020

€ 814 van € 1.500 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Welke wens heb jij? Wij hebben er een. Of twee. Of drie.

In de donkere dagen gaan we een lichtje opsteken op het Hervenplein van Avans. Want….. terwijl wij ons eerst opmaken voor de toetsen na de vakantie, kijken we toch al graag wat vooruit naar onze studiereis in januari naar Roemenië. Wij schijnen een lampje op hen. In Roemenië zijn de Social Workers Anca en Daniella heel druk. Met het bezorgen van kerstpakketten voor Roma kinderen, zodat ze hun tanden kunnen poetsen met de tandenborstel in het pakket. Met het bedenken van activiteiten om hun organisatie St Mary Daycare meer bekendheid te geven, omdat mensen met een beperking veel minder kansen hebben dan bv hier in Nederland. Nico maakt zich zorgen om de vrouwen die misschien tegen hun zin worden vastgehouden in een ander land vanwege mensenhandel en dus geen kerst kunnen vieren.

Ook komt in Roemenië mensenhandel nog steeds veel voor. People to people is één van de weinige organisaties in Roemenië die zich inzet voor slachtoffers die te maken hebben gehad met mensenhandel. Het doel van de organisatie is om levens te redden en te herstellen die door armoede, onderdrukking, uitsluiting en misbruik zijn gebroken en deze geschikte kansen voor een betere toekomst te bieden. Zij doen dit door educatie te geven, slachtoffers van mensenhandel re-integratie en trauma hulpverlening en nog veel meer. Voor meer informatie over deze organisatie kun je hun website bezoeken: http://www.people2people.ro/. 

En last but not least: De ProRoma, deze school zet zich in voor Roma-zigeuners in Roemenië die lijden onder ondervoeding, uiterst slechte behuizing, gebrek aan goede scholing, discriminatie en algehele achterstelling.

De ProRoma school staat in Tinca, een dorp in Bihor Country, Transsylvanië. Dit is een van de armste gebieden in Roemenië. De school is momenteel overvol en wil bijbouwen zodat meer kinderen het onderwijs kunnen gaan volgen.

Zorgen en wensen genoeg voor onder of naast de kerstboom. Wij willen als studenten een heel klein beetje hun zorgen verlichten. Wil je mee een potje schijnen?

Vorig jaar is er €1250 opgehaald maar we willen natuurlijk onszelf overtreffen, elk bedrag helpt ons naar die €1500!

Over de campagne
Beheerder:
Renee Lagrand
Gestart op:
9 December 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie