€ 570 van € 550 opgehaald

 100%
20 donaties in 8 maanden

Wie helpt mij op weg naar een nieuwe toekomst?

€ 570 van € 550 opgehaald
het verhaal

Welkom!

Mijn naam is Corine Verdonk, ik ben 55 jaar en woon in Dordrecht. Ik heb bijna 30 jaar in de zorg gewerkt, tot het fysiek te zwaar werd. In 2015 heb ik me met pijn in het hart ziek moeten melden, wat uiteindelijk leidde tot WW in 2017 en sinds kort bijstand.


Doel van deze crowdfundingscampagne is om een start te kunnen maken met de MBO-4 opleiding Doktersassistente van het NTI. Twee jaar thuisstudie in combinatie met schooldagen waar je 'de praktijk' kunt oefenen. Hiernaast loop je stage - inmiddels heb ik een stageplek gevonden. Na die twee jaar ben ik in het bezit van een erkend diploma waarmee ik veel kanten op kan.  


De begeleidende foto bij deze campagne dateert uit 2006, en is genomen in Ierland. Deze reis betekende veel voor mij, en ik vond de foto goed passen. Met jullie hulp hoop ik deze berg iets makkelijker te kunnen beklimmen! ;-)


In een notendop volgt hier mijn persoonlijke verhaal hoe ik tot deze beslissing ben gekomen.

De eerste periode van mijn ziekteverzuim was vooral gericht op fysiek herstel, en het was mentaal een pittig proces te moeten onderkennen dat ik niet meer 'aan het bed' kan werken. Ik heb echter nooit opgegeven, ben blijven solliciteren en ging al snel vrijwilligerswerk doen, om bezig te zijn en me 'nuttig te maken' voor een ander. Het geeft mij een goed gevoel.

Het solliciteren was geen onverdeeld succes. Ik ben verschillende keren uitgenodigd, had dan vaak een mooi gesprek, maar.. het werd nooit een baan. Speelde de leeftijd mee? Het werd in ieder geval nooit zo gezegd. Wat wel zeker is is dat ik tot twee keer toe heel dichtbij een baan was, ware het niet dat mijn ziekteverzuim in de weg stond. Potentiële werkgevers vonden het te risicovol mij aan te nemen, zelfs met behoud van uitkering. Ik werd er bijna moedeloos van - dit kon zo niet langer.

Begin dit jaar volgde ik via het UWV de cursus ‘succesvol naar werk’. Via die cursus kwam ik op een gegeven moment op een banenmarkt hier in de buurt terecht. Daar liep ik langs een stand van Sterk in je Werk, een initiatief voor mensen die werk in de zorg (weer) willen oppakken of juist op zoek zijn naar een volgende stap. Ik raakte aan de praat en besloot me aan te melden voor drie gratis loopbaangesprekken.

Het tij begon te keren. Ik maakte wat tests, o.a. om te zien welk niveau ik aan kan als ik weer een opleiding wilde gaan volgen. En vervolgens: welke opleiding dan? In die drie gesprekken kwam het Eurekamoment. Doktersassistente zou het worden! Een baan met veel interactie (iets waar ik altijd positieve energie uit haalde in mijn werk als Verzorgende), en waar ik mijn kwaliteiten in kwijt kan. We onderzochten ook de kans op werk: die is behoorlijk groot.

Het doel was duidelijk. Toen volgde de zoektocht naar de weg er naartoe. Nadat ik een geschikte opleiding vond via het NTI, volgde de grootste uitdaging: hoe krijg ik dit gefinancierd? Bij het UWV ving ik bot, maar ik liet me er niet door uit het veld slaan. Ik sta helemaal achter deze keuze en wil heel graag weer aan de slag.

Bij een particulier fonds lukte het me om een deel van de opleiding te financieren. Een flinke opsteker en mijn ingang tot de opleiding. Alles bij elkaar opgeteld - studie+examens - en verdeeld over 24 maanden zou ik het nu net kunnen redden. Het is echter krap aan, en zo ontstond het idee om deze crowdfundingscampagne op te starten.

Het zou enorm veel rust geven als ik dit bedrag achter de hand kan hebben. Niet alleen omdat ik dan een buffer heb, maar ook omdat ik dan een bescheiden begin kan maken met zelf sparen voor deze opleiding.

Voor de duidelijkheid: omdat ik een aparte rekening heb geopend voor deze opleiding, gaat jullie geld ook echt daarnaartoe. Daarnaast doe ik hier op gezette tijden verslag van mijn vorderingen.

Ik ben inmiddels begonnen aan de tocht naar de top - elke ondersteuning, hoe klein ook, is welkom! 


Eerste update - 12 november

Wow mensen, dat gaat als een speer! Na zo'n 4 dagen al op 84% van mijn streefbedrag: iedereen vanuit de grond van mijn hart: bedankt! :-) Dat had ik in mijn stoutste dromen niet verwacht, en geeft goede moed voor het halen van mijn doel.

Inmiddels heb ik een begin gemaakt met mijn belangrijkste doel. Als ik het eerste deel van de opleiding heb afgerond, ook met examens, dan kan ik beginnen met stage lopen. De verwachting is dat dit voorjaar 2020 wordt. Ik houd deze campagne in de lucht, dus neem regelmatig een kijkje voor updates!

18 november - streefbedrag gehaald!

Iedereen (nogmaals) bedankt voor de donaties! De campagne blijft online zoals reeds aangegeven. ;-)


UPDATE APRIL 2020

En toen kwamen we met z'n allen in de coronacrisis terecht..Wat een bizarre tijd. Terwijl de natuur uitbundig de lente viert, worstelt de wereld met het covid-19 virus. Ik denk regelmatig aan mijn oud-collega's in de ouderenzorg, die nu vaak zonder enige bescherming hun werk doen - in de meeste gevallen met net zoveel liefde en toewijding als voorheen. Ik wens hun, en iedereen die zich op wat voor manier ook voor de ander inzet, vanaf deze plek alle kracht toe. En bovenal: blijf gezond!Het is nu afwachten hoe het zich ontwikkelt, maar dat veel mensen hier niet ongeschonden uitkomen is wel zeker.  Mijn gedachten zijn bij hun.

Ik was goed bezig met mijn opleiding, maar het heeft even op een lager pitje gestaan vanwege alle nieuws en ontwikkelingen rondom covid-19. Inmiddels heb ik het ritme weer opgepakt. Wel is het zo dat ik pas in het najaar met mijn  praktijkdagen kan starten en ik nog geen tussentijdse examens op locatie heb kunnen doen, vanwege de maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen.Dat betekent dat ik gewoon in de boeken zit, en wel proefexamens thuis kan maken. Hoe dan ook: voor iedereen is het anders als anders! Veel sterkte en zorg goed voor jezelf en je naasten.
xx Corine
Over de campagne
Beheerder:
Corine Verdonk
Gestart op:
8 November 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie