€ 1.560 van € 1.750 opgehaald

 90%
60 donaties in 7 maanden
Deze campagne is beëindigd.

Communicatiehulpmiddelen voor kinderen met een beperking in Slowakije

€ 1.560 van € 1.750 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Veel kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking hebben (veel) moeite om zich duidelijk te maken door te praten. Zij hebben veel baat bij de inzet van communicatiehulpmiddelen. 

In juli 2019 ben ik naar een congres geweest over Ondersteunde Communicatie in Bratislava, Slowakije. Daar bleek al dat de toegang tot communicatiehulpmiddelen zéér beperkt is; zowel door een gebrek aan geld om de hulpmiddelen aan te schaffen als door een gebrek aan kennis. Om aan de kennis te werken, heb ik een klein uitwisselingsprogramma opgezet. Afgelopen week zijn een logopediste en klassenassistent uit het speciaal onderwijs uit Slowakije in Nederland geweest om te zien hoe wij deze hulpmiddelen inzetten. In november ga ik een week verschillende scholen, instellingen en de opleiding logopedie bezoeken en daar ook een presentatie geven. Kennisuitwisseling komt dus op gang, maar het gebrek aan financiële middelen om hulpmiddelen aan te schaffen blijft. Vandaar deze crowdfunding.

Ik zou graag volgende maand een koffer vol met communicatiehulpmiddelen (denk aan spraakknoppen, schakelaars, tablets, maar bijvoorbeeld ook een lamineerapparaat om communicatiebladen te maken) meenemen, om de toegang tot Ondersteunde Communicatie te vergroten. De hoop is dat door meer succesverhalen op te bouwen, de verdere financiering in Slowakije zelf makkelijker rond te krijgen valt.

Over de campagne
Beheerder:
Stijn Deckers
Gestart op:
12 October 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie