€ 305 van € 800 opgehaald

 39%
18 donaties in 7 maanden

Nova πŸ•: Het vechtertje met pechπŸ’ž

€ 305 van € 800 opgehaald
het verhaal
Nova is een pomeriaan van 3,5 jaar oud met ontzettend veel pech in haar (nog) korte leventje. Toen ik haar kreeg bleek ze, samen met haar zusje, een heftig virus te hebben, wat veel moeite en dierenartsbezoeken heeft gekost om haar weer op te lappen. Gelukkig herstelde de zusjes beiden enorm goed en genoten van het leven dat ze hadden bij mij en mijn zus πŸ˜πŸ’œ.


Afgelopen maand veranderde Nova van een lief, zacht, knuffelig, enthousiast en speels hondje in een afstandelijk, teruggetrokken, bibberig, bang en levensloos beestje. Gelukkig heb ik een hele fijne dierenarts (Dierengeneeskundig Centrum Oss) waar ik snel contact mee kreeg toen het gedrag van nova zorgwekkend werd. Ze at niet meer, ze dronk niet meer, ze kon niet meer opstaan of lopen en had geen controle meer over haar lichaam. Constant braken en diarree. Voor een hondje van 2,4 kilo betekent dat niet veel goeds. 

Een rollercoaster van dierenklinieken, ziekenhuizen, artsen en noodnummers volgde met een 2daagse opname binnen de Lingehoeve in Lienden. De klachten en de mogelijke oorzaken bleven vaag en onduidelijk. Ondertussen had nova constant een infuus nodig want ze hield al 5 dagen niets binnen. Uit de echo bleek een buikinfectie zichtbaar. Er werden medicatie ingezet en uiteindelijk mocht Nova gelukkig weer mee naar huis. 

Momenteel is Nova nog steeds behoorlijk zwak. Ze eet nog niet echt uit haarzelf, ze zondert zich af, moet soms nog braken en oogt angstig (alsof ze pijn heeft).

Het is nog steeds zoeken naar de juiste middelen en mogelijkheden van wat er nou precies met haar aan de hand is. 


Buiten deze rollercoaster is er ook een "kostenrollercoaster" ontstaan. Zoals degene met huisdieren weten, zijn de kosten van een dierenarts niet goedkoop. Logisch, want er is ook een hele verantwoordelijkheid en kunde voor nodig om dieren te kunnen helpen met hun zorgvraag! 

Momenteel zit ik met een dierenartsonkostengrootte van ongeveer €800, waar nog meer kosten bij gaan komen, totdat er de juiste onderzoeken, behandelingen en medicatie uitgevoerd en gevonden is. Ik heb alles voor Nova over, wat ze ook nodig heeft. Ik heb haar in mijn leven gekregen (samen met haar zusje πŸ’œ)  in de tijd dat ik zachter mocht gaan zijn naar mezelf en mijn omgeving. Nova is daar mijn perfecte maatje in geweest en heeft mij, door gewoon zichzelf te zijnπŸ•, veel gegeven. Dat zo'n klein levend wezentje zoveel kan geven had ik echt onderschat. 


Ik ben eigenlijk totaal niet van het vragen om hulp of ondersteuning van anderen, wat meteen duidelijk maakt hoe lastig ik het vind om dit openbaar te maken. Toch wil ik het proberen om te kijken of mensen mij willen/kunnen 'helpen' tijdens deze rollercoaster. Ik wil benadrukken dat iedereen vrij is om hier wel of niet op te reageren! Ik vind het al enorm fijn dat je de tijd neemt om het verhaal van Nova te willen lezen😊


Ik hoop dat ik mijn meisje snel weer zie zoals ze is en dat ze weer springend en huppelend rondloopt. En dat ze weer alles uit de kast haalt om iets lekkers te krijgen πŸ₯°


Over de campagne
Beheerder:
Pauline
Gestart op:
9 October 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie