€ 560 van € 2.500 opgehaald

 23%
14 donaties in 1 week

Help onze lieve kat Noortje (1 jaar oud)

€ 560 van € 2.500 opgehaald
het verhaal

Help onze kleine Noor de moeilijke dagen door.

Noortje, net 1 jaar, is een ondeugende, lieve poes. Maatje van haar baasjes Isa (7), Elize (5), Nina en Marcel. Maar ook maatje van haar kattenvrienden Tygo en Triple. Met veel plezier hebben we haar bijna een jaar geleden in huis gehaald. Ze was meteen geliefd bij iedereen. 

Zeker 15 minuten kon je maar haar rondlopen op je handen, mee naar school voor een spreekbeurt, heerlijk laten rondrijden in een wagentje, Noortje vindt alles leuk.

Afgelopen zondag, vroeg in de middag, was Noortje buiten aan het spelen. Onze autoluwe buurt leent zich hier goed voor, dachten we. Helaas, ze werd geraakt door een auto. De automobilist is doorgereden. Met een gebroken poot en een klaplong, heeft Noortje zich naar huis gesleept, door het kattenluik gewurmd en op de mat gaan liggen. Daar hebben we haar een paar minuten later gevonden. Meteen zijn we naar het MCD in Amsterdam West gegaan. Daar zijn we meteen geholpen. 

'Eerst de klaplong verzorgen, later zou het beentje wel komen'. Ze werd in een zuurstofkamertje gelegd en er werd geprikt bij de longen om ervoor te zorgen dat ze beter kon ademen. Het ging meteen beter en het zou wel goed komen. Helaas, de dag daarna was de klaplong nog niet weg. Weer prikken, en afwachten.

Nu, dinsdag, zijn we iets verder. Haar longen doen het iets beter, maar het is nog niet helemaal weg. Haar beentje is nog steeds een zorg voor later.

De dierenartsen willen haar nog niet opgeven. Ze is net 1 jaar oud, heel sterk en ze heeft nog een heel leven voor zich. Maar wij willen haar zeker ook nog niet opgeven. Alleen nu wordt het bijna een geldkwestie.

Update: Donderdagochtend. Noortje is thuis. Haar longen zijn herstelt zonder zware operatie. Gelukkig! We zijn zo blij! We zijn zo blij dat we haar niet op hadden gegeven. Ze ligt met pijnstillers in een bench. We merken dat ze het liefst met haar kattenvriendjes wil spelen (het blijft toch nog een heel speels jong katje) maar verder dan 1 stap komt ze niet omdat dat te veel pijn doet. 

Ze moet nog een paar dagen thuis rusten en dan kan ze volgende week naar de dierenarts en daar gaan ze haar pootje opereren.

Nu ze thuis is komen er gelukkig geen extra kosten meer bij voor het verblijf in het dierenziekenhuis.

We zitten nu al op een bedrag van 1316,56 euro aan kosten. Haar pootje opereren kost zo'n 1000 tot 1200 euro. Dit hebben we, zoals zo veel mensen, niet 1,2,3 klaarliggen. 

We hebben jullie hulp nog steeds hard nodig. Daarom willen we jullie vragen om een bijdrage, zodat onze lieve Noor over paar dagen geopereerd kan worden aan haar pootje. We willen heel graag dat ze haar pootje kan behouden. Alle bedragen zijn welkom, klein en groot.

We zijn jullie eeuwig dankbaar.

Lieve groet,

Nina, Marcel, Isa en Elize


Over de campagne
Beheerder:
Nina van Libergen-Beuker
Gestart op:
8 October 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie