€ 655 van € 2.500 opgehaald

 27%
17 donaties in 11 maanden

Help onze lieve kat Noortje (1 jaar oud)

€ 655 van € 2.500 opgehaald
het verhaal

Help onze kleine Noor de moeilijke dagen door.

Noortje, net 1 jaar, is een ondeugende, lieve poes. Maatje van haar baasjes Isa (8), Elize (5), Nina en Marcel. Maar ook maatje van haar kattenvrienden Tygo en Triple. Met veel plezier hebben we haar bijna een jaar geleden in huis gehaald. Ze was meteen geliefd bij iedereen. 

Zeker 15 minuten kon je maar haar rondlopen op je handen, mee naar school voor een spreekbeurt, heerlijk laten rondrijden in een wagentje, Noortje vindt alles leuk.

Zondag 6 oktober, vroeg in de middag, was Noortje buiten aan het spelen. Onze autoluwe buurt leent zich hier goed voor, dachten we. Helaas, ze werd geraakt door een auto. De automobilist is doorgereden. Met een gebroken poot en een klaplong, heeft Noortje zich naar huis gesleept, door het kattenluik gewurmd en op de mat gaan liggen. Daar hebben we haar een paar minuten later gevonden. Meteen zijn we naar het MCD in Amsterdam West gegaan. Daar zijn we meteen geholpen. 

'Eerst de klaplong verzorgen, later zou het beentje wel komen'. Ze werd in een zuurstofkamertje gelegd en er werd geprikt bij de longen om ervoor te zorgen dat ze beter kon ademen. Het ging meteen beter en het zou wel goed komen. Helaas, de dag daarna was de klaplong nog niet weg. Weer prikken, en afwachten.

Nu, dinsdag, zijn we iets verder. Haar longen doen het iets beter, maar het is nog niet helemaal weg. Haar beentje is nog steeds een zorg voor later.

De dierenartsen willen haar nog niet opgeven. Ze is net 1 jaar oud, heel sterk en ze heeft nog een heel leven voor zich. Maar wij willen haar zeker ook nog niet opgeven. Alleen nu wordt het bijna een geldkwestie.

Update: Donderdagochtend 10 oktober. Noortje is thuis. Haar longen zijn herstelt zonder zware operatie. Gelukkig! We zijn zo blij! We zijn zo blij dat we haar niet op hadden gegeven. Ze ligt met pijnstillers in een bench. We merken dat ze het liefst met haar kattenvriendjes wil spelen (het blijft toch nog een heel speels jong katje) maar verder dan 1 stap komt ze niet omdat dat te veel pijn doet. 

Ze moet nog een paar dagen thuis rusten en dan kan ze volgende week naar de dierenarts en daar gaan ze haar pootje opereren.

Nu ze thuis is komen er gelukkig geen extra kosten meer bij voor het verblijf in het dierenziekenhuis.

update 2: Noortje doet het goed. Ze is geopereerd aan haar poot. Ze moet nu 6 weken rust houden in een bench. Alleen onder toezicht mag ze eruit want ze mag absoluut niet springen. Het is een bikkel. medicijnen geven gaat niet altijd gemakkelijk maar ze laat het toe. haar eetlust is weer helemaal terug. Ze schrikt af en toe nog als er plots iets om haar heen gebeurd, een teken dat er toch nog een beetje een trauma in zit. Dankzij jullie en alle dierenartsen leeft ze nog. We zijn dolgelukkig!!! Dank daarvoor.

We zitten nu al op een bedrag van 1316,56 euro aan kosten van het medisch centrum. Daarbij kwamen de kosten van de orthopeed om haar poot te opereren. Deze kosten waren 1450,- euro inclusief medicatie. Het was namelijk een heel ingewikkelde breuk waardoor de operatie iets langer duurde en de kosten daardoor boven de 1200 euro uitkwamen.  Al dit geld hebben we, zoals zo veel mensen, niet 1,2,3 klaarliggen. 

We willen alle mensen die al gedoneerd hebben heel erg bedanken. De hoeveelheid liefde die daarmee getoond wordt vinden we ongelooflijk en hartverwarmend. We hadden dit absoluut niet verwacht.

Mocht u nog steeds willen doneren, heel graag. Het zou ontzettend helpen. Alle bedragen zijn welkom, klein en groot.

We zijn jullie eeuwig dankbaar.

Lieve groet,

Nina, Marcel, Isa en Elize


Over de campagne
Beheerder:
Nina van Libergen-Beuker
Gestart op:
8 October 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie