€ 2.940 van € 2.750 opgehaald

 100%
20 donaties in 8 maanden

Schoon Water voor Zimbabwe

€ 2.940 van € 2.750 opgehaald
het verhaal

Help wanted! 

Zoals jullie wellicht hebben begrepen is er in Zimbabwe naast vele andere tekorten ook een tekort aan drinkwater. Ook op de plek waar wij wonen is dat het geval.

Onze watertank wordt gevuld (of niet 😏) vanuit een waterput 3 km verderop. Deze put voorziet verschillende gebouwen van water en wanneer er stroom is bedienen wel 1000 lokale arme mensen zich aan dat water. Dat staat men graag toe, want voor hen is het de enige manier om aan schoon water te komen zonder daarvoor kilometers te hoeven lopen en sjouwen. 

De waterput is te ver weg van ons huisje om ons voldoende te voorzien. Omdat er overdag geen en snachts onvoldoende stroom is, is er niet genoeg druk om het water naar onze woonplek toe te pompen. 

Momenteel wordt er rondom ons huis gezocht naar water in de grond. Het zou fantastisch zijn voor ons persoonlijk maar met name voor alle lokale omwonende mensen wanneer hier een put gerealiseerd zou kunnen worden. 

De kosten voor het boren van één put (40 m diep) bedragen $ 1500  (dat zijn omgerekend circa € 1360) daarop moet een waterpomp worden aangesloten die op zonne-energie werkt. De kosten daarvoor bedragen ook nog eens rond de $ 1500. 

Wil je helpen om één (of wellicht zelfs een tweede) waterput te realiseren en daarmee de community aan schoon drinkwater te helpen? Ga dan naar onderstaande link en doneer het bedrag dat voor jou goed voelt. Alle beetjes helpen. Onze dank is groot!


Help wanted! 

Over de campagne
Beheerder:
Maarten Middelveld
Gestart op:
21 September 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie