€ 2.305 van € 5.500 opgehaald

 42%
117 donaties in 5 maanden
Deze campagne is beëindigd.

Help onze brass-band uit de brand!

€ 2.305 van € 5.500 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Help onze brass-band uit de brand!

Soms is het leven onrechtvaardig. Ineens gaat alles waar je zo veel tijd en liefde in heb gestoken, in rook op. Nét op het moment dat overal vaart in kwam, ben je ineens weer terug bij af. Met lege handen.

Dat overkwam mijn broer Joël en zijn band. Joël is begeleider van kinderen met autisme, automonteur én muzikant. Als muzikant richtte hij 8 jaar geleden een brass-band op. Daar steekt hij niet alleen heel veel liefde, maar ook veel eigen geld in.

Morefirebrass is ook de grote liefde van tien andere muzikanten. Voor de meesten van hen was deze band de plek waar ze leerden dat het leven meer te bieden had dan tegenslag of teleurstelling. En vooral: dat ze zélf iets moois bij te dragen hebben aan het leven.

Zo timmert Joël al jaren aan de weg met Morefirebrass – op eigen kracht, zonder enige vorm van subsidie. Dus je kunt je voorstellen hoe groot de vreugde was dat ze in juli bij het Helderse zomercarnaval de Battle of Drums wonnen en de titel Beste Brassband in de wacht sleepten. Het kon niet meer stuk!  
 

Maar dat kon het helaas wel. Eind augustus ging alles letterlijk in rook op. Bij een brand in de garage brandde niet alleen een auto af, maar ook de complete backline van de brassband af.   

Het belangrijkste? Joël bracht het er levend vanaf. Maar nu iedereen van die eerste schrik is bekomen, dringt het volle besef door: dit is het einde van de brassband. Nieuwe instrumenten zijn te duur. Daar is geen geld voor.

Of… toch wel? Stel je eens voor dat jij en al onze vrienden en familieleden een beetje bijdragen?   

Dat we er samen voor zorgen dat die band - die in de loop der jaren voor heel veel muzikale jongeren een ruggensteun was en nog steeds is, die al ruim 8 jaar plezier bezorgt overal waar ze verschijnt – weer de sterren van de hemel kan gaan spelen?

Mocht je een donatie doen dan krijg je een uitnodiging voor een fantastisch feest wat in het voorjaar georganiseerd gaat worden. 


Over de campagne
Beheerder:
Minchenu Maduro
Gestart op:
8 September 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie