€ 2.395 van € 6.000 opgehaald

 40%
94 donaties in 4 jaren

Van motorrijder naar rolstoelrijder

€ 2.395 van € 6.000 opgehaald
het verhaal

Van motorrijder naar rolstoelrijder

Het was een schitterende dag en voor Bas was het dagelijkse routine om met de motor het stuk van Den Haag naar huis te rijden. Niemand had gedacht dat dit z’n laatste rit op de motor zou worden. Bas ook niet. Natuurlijk Bas ook niet!

Het verhaal van Bas

Die avond zaten z’n ouders lang te wachten met het avondeten, maar Bas kwam niet thuis. Hij had er allang moeten zijn, waar blijft hij nou? We horen het z’n moeder zeggen. Op de terugweg vanuit Den Haag, na zo’n 65 km en op zo’n 2 kilometer van het huis van z’n ouders is Bas betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Een lange file, afgesloten wegen, traumahelikopter, ambulances, politie en brandweer. Alle hulpdiensten waren ter plaatse en Bas werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.  

Een gebroken pols, 4 gebroken ribben en een dwarslaesie. Totaal geen motoriek meer in zijn onderlichaam. Bas besefte maar al te goed dat hij nooit meer zou kunnen gaan lopen. Later op de avond werd hij herenigd met z’n ouders en zelfs, of misschien moeten we hier ‘juist’ schrijven, onder deze omstandigheden was iedereen blij om elkaar te zien. Daar lag hij. Slechts een paar uur eerder was hij nog een enthousiaste motorrijder. Na een lange revalidatieperiode was er gelukkig niets met zijn enthousiasme gebeurd. De motor was alleen ingeruild voor een rolstoel.

Je zou het maar mee maken dat je van het ene op het andere moment niet meer kan bewegen zoals je dat altijd hebt gekund. Bas is een doorzetter en ontzettend positief. Hij geeft les aan politieagenten en laat er zijn kop er niet bij hangen. Naast zijn werk doet hij aan sport. Hij heeft er maar liefst 3 uitgekozen, zwemmen, handbiken en wheelen. Als je dit achter elkaar plakt, dan noem je hem een triatleet. Zou 1 van deze sporten niet voldoende zijn? Nee, niet voor Bas. Hij wil laten zien tot wat voor prestaties mensen in staat kunnen zijn met een sterke mentale wil en een sterk fysiek gestel. Hij moet ‘gewoon’ kunnen doen wat hij graag wil, zelfs op alleen armkracht!!

Doelen stellen heeft hem altijd geholpen en hij heeft zichzelf wederom een mooi doel gesteld. In een handbike en racerolstoel wil Bas, in 2020, meedoen aan de wereldkampioenschappen Ironman triathlon op Hawaii en Nieuw-Zeeland! Voor ieder andere triatleet is dit al een enorme uitdaging maar daar waar Bas alles op armkracht moet doen is dit een extra grote uitdaging. Om te kunnen deelnemen aan deze wedstrijden moet Bas zich eerst kwalificeren. Dat heeft nu prioriteit!

Wij willen ervoor zorgen dat Bas zijn doel kan realiseren. Te meer ook omdat er een lange trainingsperiode aan vooraf gaat en je dit soort wedstrijden niet zomaar even doet. Voor de zaken zoals vliegtickets, overnachtingen, inschrijfkosten, begeleiders, het transport van zijn handbike en wheeler en ga zo maar even door, is geld nodig. In ieder geval willen we nu een bedrag bij elkaar halen zodat Bas kan proberen om zich te gaan kwalificeren tijdens 1 van de 3 aangewezen kwalificatiewedstrijden. Wat zou het fantastisch zijn als we Bas kunnen helpen om zijn doelen te realiseren. Gunt u het hem om z’n doelen te behalen? Dan zou het fantastisch zijn om dit initiatief financieel te ondersteun met een bijdrage.

Bedankt!

Over de campagne
Beheerder:
Supporters van Bas
Gestart op:
26 August 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie