€ 986 van € 9.500 opgehaald

 11%
36 donaties in 5 maanden

Kansarme kinderen op Zeekoegat Primaryschool in Oudtshoorn - South Africa

€ 986 van € 9.500 opgehaald
het verhaal

Zeekoegat Primaryschool ligt 7 km buiten Oudsthoorn in Zuid-Afrika. Een landelijke boederijschool in het hart van Klein Karoo. 

Om het leven van de kansarme kinderen te verbeteren is er een project opgestart voor beter onderwijs, voeding, extra lessen, uniformen, meer leerkrachten... 

Tijdens een rondreis van Jacqueline van Veggel door Zuid-Afrika in de periode van 12 juli t/m 8 augustus 2019 heeft zij 25-jarige Beanita leren kennen, doordat zij een bezoek bracht aan dit schooltje.

Zij werkt als leerkracht op de "Zeekoegat Primaryschool" in Oudtshoorn. Bijna wekelijks hebben ze veel Whatsapp-contact.

Beanita voelt zich "very depressed". Op 5 oktober gaat zij trouwen en heeft daarnaast nog 2 kids van 2 jaar en 6 maanden. 

Zij wilde stoppen met haar werk en alles om haar heen.

Haar moeder wil niets van haar weten. Ze wordt dan ook niet gezien of gehoord.

Financieel hebben ze het niet breed. Ze verdient samen met haar vriend nog geen € 100 per maand. 

Zij is naast haar werk als leerkracht nog aan het studeren om een betere toekomst te krijgen wat ze ook haar kinderen zo gunt.

Iedere dag start zij haar lesjes op school met het activeren van het brein van de leerlingen door ze "puntjes" op het hoofd aan te laten raken.

Zo bijzonder!! Want dat lijkt op een methode die Jacqueline toepast bij kinderen en volwassenen in haar praktijk "Happiness2you" te Oss om meer rust, ruimte en bewustzijn te creëren in het hoofd en lichaam.

Zeekoegat Primaryschool heeft ruim 91 leerlingen en 3 leerkrachten die toegewezen zijn van de onderwijsafdeling van de West-Kaap. Vele van deze kinderen hebben leerproblemen vanwege het foetale alcoholprobleem (FAS). Een aangeboren aandoening bij mensen met als oorzaak een te grote of regelmatige opname van alcohol tijdens de zwangerschap, wanneer de baby in de foetale fase bevindt. Er is geen genezing van deze aandoening mogelijk.

Deze kinderen hebben dus remediërende hulp en lessen nodig in taal en rekenen om er voor te zorgen dat zij een betere opleiding krijgen. Deze verbetering is van cruciaal belang om sluiting te voorkomen door aan te tonen dat de kinderen ook slagen op deze gebieden.

De school biedt de kinderen 2 maaltijden per dag. Voor veel kinderen is dit de enige maaltijd die ze krijgen. De kwaliteit van dit voedsel is erg belangrijk om het concentratieniveau en de algehele gezondheid te vergroten.

Doordat Jacqueline ruim 29 jaar ervaring heeft in het onderwijs en daarnaast nu een eigen praktijk "Happiness2you" in Oss heeft, kan zij deze kinderen hulp bieden om het concentratie- en het leerprobleem te verkleinen.

Begin mei 2020 gaat Jacqueline, bijgestaan door Ria van Boven, voor 4 weken terug naar Oudsthoorn - Zuid Afrika, om Beanita en haar collega's op te leiden voor een methode, genaamd Access Bars, om meer rust en bewustzijn te creëren bij deze kinderen zodat dit de leerprestaties ten goede komt en daarnaast ook hun leventje. Ook zal Jacqueline daar de Body Mind Releasemethode gaan integreren, waarbij verkrampende gevoelens, overtuigingen en angsten losgelaten kunnen worden en positieve gevoelens teruggehaald. Dat minder stress en meer energie oplevert.

Deze kunnen zij dan toepassen in hun schooltje, bij elkaar en bij mensen in hun omgeving.

Wat voor ruimte, bewustzijn en verandering zou dat creëren in hun leven waaronder betere prestaties? Het gevolg daarvan is ook betere opleidingen en kansen op werk. Daarnaast ook een beter inkomen.

"Het Happiness2you Zeekoelgat Primaryschool Project" is hierdoor geboren waarvoor wel enige voorbereiding en geld nodig is!!

De aanschaf van massagetafels, een blokhut (ruimte) om behandelingen te doen, aankleding, eventueel meer personeel/leerkrachten etc.

WILT U DEZE KANSARME KINDEREN (waar zij zelf niet om gevraagd hebben) OOK EEN NIEUW EN BETER LEVEN BEZORGEN? 

STEUN DAN DIT PROJECT DOOR EEN DONATIE TE DOEN!!

Alvast hartelijk bedankt.

Met lieve groeten,

Ria van Boven

Jacqueline van VeggelOver de campagne
Beheerder:
Jacqueline van Veggel
Gestart op:
26 August 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie