€ 3.450 van € 10.000 opgehaald

 35%
74 donaties in 3 maanden

Ilja gaat bijna naar Amerika. Wie helpt haar nog financieel een stukje verder.

€ 3.450 van € 10.000 opgehaald
het verhaal

Ik wil heel graag iedereen heel hartelijk bedanken voor alle  donaties. Zelfs 5 uur geleden werd er nog anomiem 700 gestort. Anonieme gever, ik wil je hartelijk bedanken op deze onpersoonlijke manier maar wat vinden wij dit geweldig. 

Het is bijna zover. Eind van deze maand vertrekt Ilja. Dus mensen wat zou het geweldig zijn als we het bedrag nog hoger voor Ilja kunnen krijgen. Nog 1  keer,  alle kleine beetjes helpen. Ze kan het hard gebruiken. En nu maar duimen dat ze een groot deel van haar leventje terug krijgt.

Nogmaals alle gevers: hartelijk bedankt, jullie hebben een hart van goud!!!!!!!!

Dit is waar het allemaal omgaat!!!!!!

Het is bedoeld voor mijn schoondochter Ilja Lescrauwaet om haar leven weer terug te krijgen in Amerika. Dit is haar verhaal:

12 januari 2017 veranderde mijn leven voorgoed. Die dag reed ik op mijn scooter nietsvermoedend naar mijn werk.

Door toedoen van een roekeloos rijdende fietser kwam ik ten val. Vanaf het moment dat ik uit moest wijken, herinner ik mij niets meer, maar waarschijnlijk ben ik op mijn voorhoofd geland. Aangezien ik op een snorscooter reed, droeg ik helaas geen helm... Ik kwam weer bij in de ambulance en zij hebben mij naar het ziekenhuis gebracht. Na een aantal onderzoeken en een CT-scan werd vastgesteld dat zij geen schade konden vinden. Er werd mij verteld dat ik wel een zware hersenschudding had, maar dat het wel weer goed zou komen met mij. Niets bleek minder waar... 

De klachten bleven aanhouden en ik kon helemaal niet meer normaal functioneren. Bleef last houden van duizeligheid, misselijkheid, overgevoeligheid voor licht, geluid, aanraking, last van slapeloosheid, wazig zien, moeite met praten, niets kunnen onthouden, en lag het grootste deel van de dag in bed.

Na een aantal bezoeken aan de huisarts en de neuroloog, werd ik doorverwezen naar het revalidatiecentrum. Ik was opgelucht, want dacht dat ik nu toch wel beter zou gaan worden. Aldaar heb ik mij voor de volle 100% ingezet, maar heel veel verder dan beter met de klachten omgaan, zijn we niet gekomen... Na 10 maanden kwam het gesprek dat ze mij niets meer te bieden hadden, en dat het nu een kwestie van acceptatie zou zijn.

Natuurlijk was ik enorm aangeslagen en teleurgesteld, maar nog niet verslagen.

In augustus 2018 onderging ik een intensieve behandeling bij een functioneel neurologische chiropractor. Daar heb ik een flinke stap vooruit gemaakt. Helaas ben ik echter nog steeds niet waar ik zou willen zijn.

Van een vrouw die midden in het leven stond, van een feestje en gezelligheid hield, en graag de wereld over reisde ben ik veranderd in een kamerplant. Ik leef het leven van een bejaarde en met veel rust en regelmaat probeer ik de dagen zo goed mogelijk door te komen. Elke stap over mijn grens, kan resulteren in een terugslag die dagen, en soms wel een week, kan duren.

Inmiddels ben ik mijn baan kwijt geraakt, en ziet mijn leven er totaal anders uit. Naar verjaardagen of feestjes ga ik niet meer, en uit eten of een bezoek aan een theater zit er ook niet meer in. Zelfs boodschappen doen of mijn kinderen van school halen hakt er vreselijk in, en dit zijn dingen die ik zeker niet elke dag kan doen.

Het meest schrijnende aan dit alles vind ik dat ik niet de moeder ben voor mijn kinderen die ik had willen zijn. Dat ik zelf in deze 'gevangenis' moet leven is tot daar aan toe, maar dat mijn kinderen een moeder hebben, die nergens aan deel kan nemen, en met wie zij altijd rekening moeten houden, dat vind ik echt verschrikkelijk triest... Het zou niet zo moeten zijn als je 5 en 7 jaar oud bent.

Via een vriend hoorde ik over een vrouw die naar een kliniek in Amerika was geweest.

Haar ongeluk gebeurde vlak na het mijne, en deze vriend bleef maar zeggen, dat haar verhaal zo op mijn verhaal leek! Toen zij naar Utah ging, kwam mij dit dus ook ter ore, en natuurlijk wilde ik gelijk gaan! Het grote geldbedrag, en de angst dat het bij mij wel weer niets zou worden, hebben mij er echter in eerste instantie van weerhouden te gaan.

Nu blijf ik maar positieve verhalen horen over Cognitive FX, en heb ik besloten dat ik op deze manier niet verder wil leven, en deze laatste mogelijkheid met beide handen aan moet grijpen om beter te worden. Wat de kosten ook mogen zijn.

De behandeling 

CognitiveFX heeft een baanbrekende, vernieuwende en unieke behandelmethode ontwikkeld die nergens anders ter wereld op deze manier wordt toegepast. Bij 79% van de patiënten die het programma hebben gevolgd is de kwaliteit van leven verbeterd. 

De behandeling duurt slechts een week. Uitgangspunt van de behandeling bij CognitiveFX is een functionele cognitieve MRI scan (een FNCi), waarbij precies in kaart wordt gebracht welke gebieden in je hersenen hyper- en onderactief zijn en waar de bloedtoevoer niet optimaal is. Op basis van de resultaten wordt de EPIC (Enhanced Performance in Cognition) treatment gestart, waarbij de patiënt fysiek en cognitief wordt uitgedaagd, precies die hersengebieden aan het werk zet die het nodig hebben.  

Alles over de behandeling bij CognitieveFX vind je hier: 

Cognitivefxusa.com

De kosten voor deze behandeling zijn:

- Standaard 5 dagen EPIC treatment €8000

- Verblijf 2 personen 14 dagen €1500

- Vliegtickets 2 personen €2000

- Autoverhuur 14 dagen €400

- ESTA verklaring p.p €15

Boosterdag is €900 per dag

Eventueel natraject verschilt enorm per persoon, kun je niet van te voren inschatten

De behandeling van CFX is ontwikkeld en wordt begeleid door: klinisch neuropsychologe Alina Fong (PhD), neurowetenschapper Mark D. Allen (PhD), neurochirurg Lynn M. Gaufin, neuroradiologen Bruce E. McIff en Caleb Epps.

In Nederland wordt er niets vergoed omdat het in Amerika is. 

Daarom wil ik Nederland vragen om te helpen. Ilja is al zo getroffen door haar “ziekte”. Moet ze nu ook nog gestraft worden door alles zelf te moeten betalen?????

Inmiddels zijn we 1 week verder na het plaatsen van dit bericht. En al over de 1000 euro. We zijn er nog lang niet maar wat is dit al fantastisch. Ik wil alle gevers hartelijk bedanken. Dit is echt super van jullie. Ilja is heel erg blij.


Inmiddels zijn we 3 weken verder en is er al weer meer geld opgehaald. Jullie zijn fantastisch. We zullen niet het hele bedrag halen maar alles is meegenomen. Hartelijk bedankt!!!!!! Over de campagne
Beheerder:
Marieke Moolenschot
Gestart op:
17 August 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie