€ 3.450 van € 10.000 opgehaald

 35%
74 donaties in 1 jaar
Deze campagne is beëindigd.

Hoe gaat het nu met Ilja?

€ 3.450 van € 10.000 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Via deze weg wil ik iedereen bedanken die een bijdrage heeft gedaan aan mijn reis naar Utah.


Ik ben naar CFX gegaan met het idee: 'baat het niet, dan schaadt het niet'. Als ik niet zou gaan, zou ik ook nooit weten of deze behandeling zou helpen. Als het niet zou helpen, dan had ik alles gedaan, wat in mijn macht lag, en kon ik verder met mijn leven, en er dan maar weer het beste van maken.


Destijds had ik niet durven dromen dat deze reis mij zoveel op zou leveren! Ik kan echt wel zeggen dat ik mijn leven terug heb gekregen dankzij CFX.

Alhoewel ik nog steeds veel moet oefenen, en momenteel bezig ben om mijn conditie weer enig sinds op te bouwen, ben ik zeer tevreden met het resultaat. 

Ik ben beter bestand tegen drukte en prikkels, waardoor ik weer overal kan komen. Cognitief ben ik er ook erg op vooruit gegaan. Mijn geheugen werkt weer, en praten en denken gaat weer gewoon zoals het hoort! Ik heb veel meer energie dan voorheen. Als ik dan toch nog instort, duurt herstellen minder lang dan voorheen. Ook voel ik mij gewoon weer blijer. Voorheen was ik erg emotioneel en snel boos. Ook dit werd verklaard door de scan. Niks psychische problemen! Een enorme opluchting en ook bevestiging van wat ik eigenlijk allemaal allang wist.


Ik moet zeggen dat ik er de eerste dagen bij CFX nog steeds een hard hoofd in had. Alhoewel mij op het hart werd gedrukt, dat ze mij prima konden helpen met mijn langzaam werkende hoofd, kon ik het gewoonweg nog niet geloven. Maar op dag drie ging ik naar een Thais restaurant, en eigenlijk was dit helemaal geen probleem...(!) Het was er druk en lawaaiig, maar ik kon gewoon een gesprek voeren. Het was ongelofelijk! Na die dag ging alles bergopwaarts. De opdrachten gingen mij steeds makkelijker af.

Op vrijdag de scan. Alhoewel gelijk duidelijk was dat de opdrachten veel beter gingen, vond ik de uitslag toch nog best spannend. Maar deze was enorm goed! Helemaal in het groen, een gezond werkend brein. Ik kon het gewoon niet geloven! De rest van de dag heb ik enorm lopen huilen. De hele week had ik al mijn gevoelens en twijfels onder het tapijt geveegd, om maar zo goed mogelijk alle oefeningen te doen. Ik was zo enorm opgelucht met dit positieve resultaat, ik kon er gewoon niet over uit!

De zaterdag er na, ben ik als test naar een American football wedstrijd geweest in Provo. Met vuurwerk, fanfares en veel lawaai. Het gaf mij een enorme kick om daar te zitten na drie jaar te hebben afgezien.


Waar ik op de heenreis liep te hyperventileren op de luchthaven Schiphol, en in tranen een stewardess om hulp heb gevraagd omdat ik het allemaal niet meer snapte. Heb ik bij aankomst op Schiphol nog gezellig een kopje koffie gedronken met mijn familie in de drukke aankomsthal. Iedereen stond versteld, en achteraf ik eigenlijk ook wel.

Eenmaal thuis viel het toch nog wel een beetje tegen, maar langzaam aan gaat het steeds beter en wen ik aan de nieuwe situatie. De oude ben ik nog niet, maar zelfs als het zo blijft zoals het nu is, is dit een werkbare situatie. Dat was het voorheen helemaal niet.


Het beste van dit alles is dat ik weer gewoon een moeder kan zijn voor mijn kinderen. Ik ben na de kerstvakantie begonnen ze weer naar school te brengen, en van af 1 maart haal ik ze ook elke dag weer op. We hebben heel wat tijd samen in te halen, en gaan heel veel leuke dingen doen dit jaar.


Hoe het verder zal gaan? Of ik ooit weer helemaal 100% zal zijn wie ik was? Dat blijft natuurlijk de grote vraag.

Zelf heb ik een jaar uitgetrokken om de beste versie van mijzelf te worden, en volgens de fysiotherapeut was dat wel een realistische termijn. We zullen het zien.

Voor nu ben ik dik tevreden. Ik kan nu weer verder met leven. De zware last is van mijn schouders. Voorheen zat ik in een soort zwart hol, en nu is er weer licht aan het eind van de tunnel.


Als je zin hebt mij een berichtje te sturen, dan kan dat op het volgende e-mail adres: [email protected]


Ilja Lescrauwaet

Over de campagne
Beheerder:
Marieke Moolenschot
Gestart op:
17 August 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie