€ 440 van € 500 opgehaald

 88%
49 donaties in 6 maanden

Sponsorloop voor help ons helpen 0297

€ 440 van € 500 opgehaald
het verhaal
Mijn naam is Birgit en ik ben 58 jaar oud. Op 21 september ga ik 20 km lopen tijdens de Dam tot Damloop. Dit heb ik afgelopen jaar ook gedaan en ik zei toen eigenlijk, nooit meer! Maar nu ga ik het toch weer doen in de vorm van een sponsorloop, en de vraag is natuurlijk waarom?


Nog niet zolang geleden ben ik in contact gekomen met Patries Gerrits, oprichter van Stichting Help ons Helpen 0297. Zij is 49 jaar, hartpatiënt en heeft daarnaast ook nog eens 3 kinderen verloren. Dit maakte al diepe indruk bij mij. Patries zet zich in voor minima gezinnen, die net buiten de boot vallen voor hulp en subsidies, en eigenlijk nergens terecht kunnen. Gezinnen die dagelijks de strijd moeten aangaan om te overleven ipv te leven. Op dit moment hebben zich 53 gezinnen bij haar aangemeld. Patries is eigenlijk hun laatste hoop, op een menswaardig bestaan. Vaak hebben deze gezinnen, ouders en kinderen, niet meer dan €40 per week om rond te komen. Hiervan moet niet alleen eten en drinken gekocht worden, maar ook kleding, verzorgings- en schoonmaakmiddelen, schoolspullen en noem maar op. 

Patries helpt deze gezinnen met alles. Niet alleen als het nodig is dat er bijvoorbeeld eten op tafel komt maar ook met een luisterend oor, een arm om de schouder, formulieren invullen, meegaan naar instanties enz.

Patries is er 24/7 mee bezig. Naast hulp organiseert zij ook allerlei leuke activiteiten en uitstapjes, vooral voor de kinderen van deze gezinnen, die haar bijzonder aan het hart liggen. De kinderen hebben er nml niet om gevraagd om in armoede te leven. In de zomervakantie stelt zij haar huis en tuin ter beschikking om deze kinderen tenminste een paar onbezorgde en leuke middagen te bezorgen. 

Patries heeft intussen een aardig netwerk opgebouwd van gulle gevers, vrijwilligers, verenigingen en het bedrijfsleven, maar er is meer geld nodig. Sinterklaas en kerst komen er gauw weer aan. En voor volgend jaar zijn er plannen voor een camping hier in de buurt. Dus daarom deze sponsorloop, om geld op te halen voor deze stichting. Helpen geeft een goed gevoel, en vooral tegenwoordig, waar ik het gevoel heb dat de samenleving steeds meer verhard. Laten wij met zijn allen een gigantisch groot bedrag ophalen voor deze stichting, voor deze gezinnen. Armoede bestaat echt nog, niet eens ver van huis.

Dus wil ook jij helpen? Doe een donatie en maak hiermee het verschil voor deze gezinnen. Gezinnen, die vaak met hulp van Patries, na een tijdje ook weer op eigen benen kunnen staan. En hoe mooi is dat?!

Help ons helpen 0297 is een stichting die valt onder de paraplu van de stichting Samen aan de Amstel en is in bezit van een ANBI status. 

Voor meer informatie kijk op de facebook pagina Help ons helpen 0297 of op www.samenaandeamstel.nl of Google Patricia Gerrits Uithoorn

RSIN nr 852964201

Bankrekeningnr. NL25RABO0107353385 tnv Help ons helpen

Over de campagne
Beheerder:
Birgit Bergmann
Gestart op:
13 August 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie