€ 535 van € 800 opgehaald

 67%
34 donaties in 4 maanden

Help Gabber de Witkuif

€ 535 van € 800 opgehaald
het verhaal

Gabber heeft jullie hulp nodig.


Gabber is een witkuif kaketoe die zijn leven lang bij Anneke en Eric heeft gewoond. Anneke heeft hem van Eric gekregen na het verlies van haar moeder. 

Helaas heeft Anneke een extreme allergie voor zijn stof ontwikkeld, waarbij ze verschrikkelijk veel last heeft van haar luchtwegen. Ze heeft diverse onderzoeken gehad, is bij specialisten geweest, luchtreinigers aangeschaft en alle medicatie geprobeerd, helaas helpt NIETS! Het leven met deze allergie (in combinatie met COPD) is gewoon niet meer te doen en hun grootste angst werd werkelijkheid; er moest een nieuwe huisje gezocht worden voor Gabber.


Gabber snel een nieuw onderkomen gevonden bij Eveline en Thijs, die Gabber even lang kennen als dat hij oud is (15 overigens). Zij hebben een kaketoe vrouwtje, Kera, van dezelfde leeftijd.

Hij vond al snel zijn draai maar dat ging echter compleet op zijn (heftige) manier. Waar Kera heel rustig is, is Gabber zeer opdringerig. De klik tussen hun is er dan ook niet. Hiernaast heeft hij een obsessie voor Eveline ontwikkeld, en vervolgens een haat naar Thijs waarbij hij hem aanvalt als hij de kans krijgt. Gezien zij een klein huisje hebben waar de gaaien centraal in los zitten, is het onmogelijk eventuele confrontatie te vermijden. Voor allemaal is het beter om Gabber ergens anders te plaatsen. 


Via de bekendere papegaaien Facebook groepen, kwamen wij in contact met Esther en Martin. Na diverse berichten en telefonisch contact zijn wij met z’n vieren op bezoek gegaan om elkaar te leren kennen en zo ook direct een indruk te krijgen van waar Gabber eventueel terecht zou komen. Een zeer grote volière met meerdere grote kaketoes. We zijn allemaal zeer onder de indruk!


Esther had een doel. Zij wilde sparen om ergens volgend jaar of het jaar erop een nachthok te bouwen aan de volière. Dit verwarmde nachthok dient als nachtverblijf voor de vogels zodat deze niet elke avond naar binnen (in huis) hoeven. 

Zonder dit nachthok is er nog geen plek voor Gabber en daarom hebben wij jullie hulp bij nodig middels deze crowdfunding.


Momenteel is er een begin gemaakt; een grote zeecontainer is tegen de volière aan geplaatst. Dit is een oude koelcontainer, en dus goed geïsoleerd. Deze container moet nog verbouwd worden tot een aangenaam verblijf voor de vogels. De kosten lopen op tot minimaal €2500.


Gezien ALLE vogels er straks baat bij hebben doneert Esther zelf €1500. Eveline, Thijs, Eric en Anneke doneren nog een €200 namens het geluk van Gabber. 

De resterende €800 hopen wij met jullie hulp bij elkaar te krijgen, zodat Gabber zo snel mogelijk verhuizen kan naar Esther.


Wij hopen van harte op jullie hulp namens Esther, Martin, Thijs, Eveline, Eric en Anneke. Iedere euro is meegenomen, en word ongelooflijk gewaardeerd! Uiteraard houden wij u van alles op de hoogte!!

Over de campagne
Beheerder:
Eveline Dopheide
Gestart op:
5 August 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie