€ 9.940 van € 55.000 opgehaald

 19%
316 donaties in 11 maanden

Sjors wil ook door papa of mama naar school gebracht worden!!

€ 9.940 van € 55.000 opgehaald
het verhaal


Sjors is het 4-jarig zoontje van twee geweldige mensen, die er alles aan doen om hem een zo normaal mogelijk leven te bieden, ondanks zijn ernstige beperkingen. Sjors is, vanwege zijn cerebrale parese, volledig afhankelijk van zorg voor de rest van zijn leven. Het gezin wil dolgraag net als ieder gezin zijn. Dat betekent het naar school brengen van je eigen kind en de vrijheid hebben om je kind mee te nemen naar waar dan ook. Sjors is gebonden aan een elektrische rolstoel, die niet in een normale auto vervoerd kan worden, maar waarvoor een flinke bus nodig is. Zijn ouders kunnen deze aanschaf niet geheel zelf bekostigen. Vandaar onze vraag om hulp.

Het verhaal van Sjors begint op 5 maart 2015. Ik kreeg een berichtje van mijn vriendin dat onze afspraak voor de zwangerschapsshoot niet door kon gaan. Haar kleine man was onverwachts al geboren! Na 32 weken, dus veel te vroeg en heeft dezelfde nacht ook nog twee hersenbloedingen gehad in de couveuse. Sjors moest vanaf zijn eerste seconde op de wereld vechten voor zijn leven!

De medische molen draaide vanaf moment 1 op volle toeren. Veel angst en onzekerheid voor zijn leven en over de schade van de hersenbloedingen. Sjors bleek een vechter van het eerste uur, maar onderzoeken wezen uit dat hij veel schade heeft opgelopen in zijn hersenen. De kans dat hij ooit zal lopen of kunnen praten is er eigenlijk niet. Een schok die bijna niet te verwerken is, maar de geweldige ouders van Sjors blijven niet bij de pakken neerzitten en besluiten alles op alles te zetten om hun zoon een kans te geven in onze wereld.

Hun liefde, geduld, doorzettingsvermogen, geestelijke en lichamelijke draagkracht vraagt meer dan respect. Het is meer dan bijzonder hoe dit jonge gezin zich staande weet te houden in de wereld van ziekenhuis in en uit. Alle afspraken met de vele verschillende specialisten, heen en weer naar de revalidatie, het medisch kinderdag verblijf en ga zo maar door. En allebei ook nog eens werken en een studie volgen!

Sjors is een geweldig vrolijk mannetje van net 4 jaar oud. Sjors heeft de diagnose Cerebrale Parese. Bij Sjors uit zich dit vooral in zware motorische beperkingen, visuele beperkingen en epilepsie. Sjors is volledig afhankelijk van zorg voor de rest van zijn leven.

Zijn ouders hebben zoveel te verduren gehad in de afgelopen jaren, maar ze zijn ongelofelijk sterk. Wij hebben zoveel respect voor ze en hoe ze alles doen, dat wij ze echt heel graag willen helpen met deze actie. Ze hebben hulp nodig, hulp die wij ze niet alleen kunnen bieden.

Via de gemeente hebben ze een aangepaste elektrische rolstoel voor hem mogen laten maken, waardoor het voor hen makkelijker wordt om met hem ergens naar toe te gaan. Dat ook Sjors eens kan genieten van de buitenlucht. Maar deze rolstoel moet ook vervoerd kunnen worden met hem erin. Hiervoor is een personenbus nodig die aangepast kan worden. De aanpassingen kunnen gefinancierd worden via de gemeente, maar helaas zullen ze zelf de auto aan moeten schaffen.

Volgens de regels in onze wetgeving hebben ze een auto nodig van maximaal 3 jaar oud om deze te kunnen laten aanpassen. De aanschaf hiervan zal rond de € 55.000,- bedragen. Een bedrag dat niet even opgehoest kan worden door deze lieve ouders van Sjors. Elk bedrag, groot of klein, is hierbij van harte welkom! Doe jij ook mee om Sjors zijn rolstoelauto bij elkaar te krijgen. 

Met lieve groetjes, 

Barbara & Wilco


Updates worden geschreven door de moeder van Sjors.

Update 1: 

We hadden niet verwacht dat we na 24 uur al zo’n mooi bedrag bij elkaar zouden hebben. Iedereen ontzettend bedankt voor jullie bijdrage en voor het delen van de campagne!! 

Update 2: 

Lieve Allemaal, wat zijn we jullie dankbaar voor jullie inzet en bijdrage voor Sjors! Het is ongelofelijk hoe iedereen ons wilt helpen met de campagne! 

Dank ook aan 3FM waar vandaag onze actie even te horen was! Echt Fantastisch!  

Update 3: 

Wat ontzettend fijn om te zien dat de actie zo goed loopt. We kunnen het haast niet geloven dat we in zo’n korte tijd al zo’n fantastisch bedrag bij elkaar hebben. Enorm bedankt allemaal!!! 

En dankzij Rodi Verspreiding, komt er zelfs binnenkort een stukje in Het Krantje van Leidschendam! Hoe gaaf is dat?! Bijzonder bedankt voor wie dat mogelijk hebben gemaakt! :)

Update 4: 

Wauw we hebben inmiddels al meer dan 5,000 euro opgehaald! Wat ongelofelijk en dat al na een week.  Naast deze actie hebben mensen ook direct op onze rekening gedoneerd. Echt ontzettend bedankt allemaal! 

We kunnen vanaf aankomend weekend gaan flyeren! 

Want gister en vandaag heeft Colorworks ons geholpen bij het ontwerp van de flyers en posters. Dankzij hen weet strak bijna heel Nederland van onze actie!! Enorm bedankt!  

Update 5: 

Vandaag hebben we de actie meer bekend gemaakt in Leidschendam en Delft. Bij verschillende winkeliers op de Damlaan en Damplein in Leidschendam mochten we een poster ophangen en wat flyers achterlaten. 

Aan iedereen die weer een steentje bijgedragen heeft echt super bedankt!!! 

Update 6: 

Vandaag (7-8) staan we met de actie in het krantje van Leidschendam! Onze dank aan Dick Janssen! Wat een prachtig artikel is het geworden. Ontzettend veel dank voor deze mogelijkheid!!! We zien dat veel mensen daardoor de actie hebben gezien en ons steunen. Heel heel erg bedankt allemaal! 

Het is zo hartverwarmend dat jullie ons willen helpen, woorden schieten te kort. Jullie geven ons de hoop en goede moed om door te gaan met de campagne. We zullen het doel voor Sjors behalen! 

Update 7:

Het was even stil, want ja het is toch vakantie. Maar ondanks dat krijgen we uit diverse hoeken hulp. Onze enorme dank aan Dio drogist Amber care en beauty in Leidschendam! Zij hebben een stuk geschreven op hun site over de actie, maar ze hebben ook een collecte bus op de toonbank geplaatst! Wat ontzettend gaaf dat zij zo betrokken zijn bij Sjors en onze actie voor hem! 

Update 8:

Ronald Lamping heeft een prachtige column geschreven in Het Krantje. We vinden het bijzonder treffend hoe hij precies verwoordt wat ons gevoel is en hoe het leven met Sjors gaat. We zij hem reuze dankbaar voor zijn initiatief! Het heeft de actie een enorme boost gegeven en we willen iedereen enorm bedanken voor de donaties maar ook voor ieders inzet om de actie te delen! 

Update 9:

Inmiddels is Sjors begonnen op school en hij doet het daar fantastisch! Sjors zou worden opgehaald met de taxibus. Maar helaas is dit een regelrechte ramp geworden. Gegevens klopte niet, zoals zijn naam, dagen van ophalen en dat er stond dat Sjors een loper is, wat natuurlijk erg confronterend is aangezien hij dat niet kan. De taxi kwam meerdere keren helemaal niet opdagen en daar werden wij ook niet over ingelicht. Ik ben hem noodgedwongen uiteraard zelf gaan brengen. Het was echt heel verdrietig om door school gebeld te worden met het bericht dat Sjors nog steeds niet was opgehaald. Na vaak contact te hebben gehad met het taxi bedrijf en met de organisatie die tussen de gemeente en het taxi bedrijf in zit, werd mij meerdere malen beloofd dat ik teruggebeld zou worden door de planning van Willemse en de Koning. Echter nu enkele dagen later is dit tot op heden nog steeds niet gebeurd. We hebben besloten geen gebruik meer te maken van het taxi bedrijf omdat ons vertrouwen hierin enorm geschaad is. Gelukkig hebben we de troost dat we van jullie steun krijgen en dat de actie voor Sjors nog steeds goed loopt. We hebben al zo’n fantastisch bedrag bij elkaar! 

Ik ben iedereen echt onbeschrijfelijk dankbaar voor de donaties, het medeleven, en het begrip voor de noodzaak van deze bus. Echt ontzettend bedankt allemaal! 

Ik wil in het bijzonder ook mijn werkgever van Focus Koeriers bedanken die mij nu de flexibiliteit heeft gegeven om mijn zoon zelf te kunnen halen en brengen!

Over de campagne
Beheerder:
Madelief Meulmeester
Gestart op:
21 July 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie