€ 10.110 van € 55.000 opgehaald

 19%
318 donaties in 3 jaren

Sjors wil ook door papa of mama naar school gebracht worden!!

€ 10.110 van € 55.000 opgehaald
het verhaal


Sjors is het 4-jarig zoontje van twee geweldige mensen, die er alles aan doen om hem een zo normaal mogelijk leven te bieden, ondanks zijn ernstige beperkingen. Sjors is, vanwege zijn cerebrale parese, volledig afhankelijk van zorg voor de rest van zijn leven. Het gezin wil dolgraag net als ieder gezin zijn. Dat betekent het naar school brengen van je eigen kind en de vrijheid hebben om je kind mee te nemen naar waar dan ook. Sjors is gebonden aan een elektrische rolstoel, die niet in een normale auto vervoerd kan worden, maar waarvoor een flinke bus nodig is. Zijn ouders kunnen deze aanschaf niet geheel zelf bekostigen. Vandaar onze vraag om hulp.

Het verhaal van Sjors begint op 5 maart 2015. Ik kreeg een berichtje van mijn vriendin dat onze afspraak voor de zwangerschapsshoot niet door kon gaan. Haar kleine man was onverwachts al geboren! Na 32 weken, dus veel te vroeg en heeft dezelfde nacht ook nog twee hersenbloedingen gehad in de couveuse. Sjors moest vanaf zijn eerste seconde op de wereld vechten voor zijn leven!

De medische molen draaide vanaf moment 1 op volle toeren. Veel angst en onzekerheid voor zijn leven en over de schade van de hersenbloedingen. Sjors bleek een vechter van het eerste uur, maar onderzoeken wezen uit dat hij veel schade heeft opgelopen in zijn hersenen. De kans dat hij ooit zal lopen of kunnen praten is er eigenlijk niet. Een schok die bijna niet te verwerken is, maar de geweldige ouders van Sjors blijven niet bij de pakken neerzitten en besluiten alles op alles te zetten om hun zoon een kans te geven in onze wereld.

Hun liefde, geduld, doorzettingsvermogen, geestelijke en lichamelijke draagkracht vraagt meer dan respect. Het is meer dan bijzonder hoe dit jonge gezin zich staande weet te houden in de wereld van ziekenhuis in en uit. Alle afspraken met de vele verschillende specialisten, heen en weer naar de revalidatie, het medisch kinderdag verblijf en ga zo maar door. En allebei ook nog eens werken en een studie volgen!

Sjors is een geweldig vrolijk mannetje van net 4 jaar oud. Sjors heeft de diagnose Cerebrale Parese. Bij Sjors uit zich dit vooral in zware motorische beperkingen, visuele beperkingen en epilepsie. Sjors is volledig afhankelijk van zorg voor de rest van zijn leven.

Zijn ouders hebben zoveel te verduren gehad in de afgelopen jaren, maar ze zijn ongelofelijk sterk. Wij hebben zoveel respect voor ze en hoe ze alles doen, dat wij ze echt heel graag willen helpen met deze actie. Ze hebben hulp nodig, hulp die wij ze niet alleen kunnen bieden.

Via de gemeente hebben ze een aangepaste elektrische rolstoel voor hem mogen laten maken, waardoor het voor hen makkelijker wordt om met hem ergens naar toe te gaan. Dat ook Sjors eens kan genieten van de buitenlucht. Maar deze rolstoel moet ook vervoerd kunnen worden met hem erin. Hiervoor is een personenbus nodig die aangepast kan worden. De aanpassingen kunnen gefinancierd worden via de gemeente, maar helaas zullen ze zelf de auto aan moeten schaffen.

Volgens de regels in onze wetgeving hebben ze een auto nodig van maximaal 3 jaar oud om deze te kunnen laten aanpassen. De aanschaf hiervan zal rond de € 55.000,- bedragen. Een bedrag dat niet even opgehoest kan worden door deze lieve ouders van Sjors. Elk bedrag, groot of klein, is hierbij van harte welkom! Doe jij ook mee om Sjors zijn rolstoelauto bij elkaar te krijgen. 

Met lieve groetjes, 

Barbara & WilcoLaatste Update! 


Beste allemaal, 

Eindelijk is het dan zover, de rolstoelbus is geleverd op 02-04-2021. Het is een zwarte Ford Tourneo geworden, met bodem verlaging en oprijdplaat. Het heeft allemaal lang geduurd maar o wat zijn wij blij met de prachtige bus voor Sjors! 

We hebben met de crowdfund en alle andere acties bij elkaar € 13.026,27 opgehaald. Daarnaast heeft Jolanda de Heus voor ons diverse fondsen aangeschreven en daar kregen we maar liefst € 21.000,-. De gemeente heeft zo’n 18.000,- bekostigd voor de ombouw. 

We willen iedereen uiteraard enorm bedanken voor alle hulp, donaties en acties die zijn gehouden om het allemaal rond te krijgen. 

Het heeft ons leven met Sjors echt een stuk makkelijker gemaakt! Alles wat nodig voor hem hebben kan mee. Daarnaast geeft het een stuk minder zorgen, we kunnen de komende 10, 15 jaar zeker zorgeloos onderweg. Sjors is comfortabel in de bus. Hij vind het ook echt fantastisch! 

Iedereen nogmaals ongelofelijk veel dank!  

Over de campagne
Beheerder:
Madelief Meulmeester
Gestart op:
21 July 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie