€ 425 van € 2.500 opgehaald

 17%
22 donaties in 9 maanden

Help mee Puppy 'Gipsy' met dringend noodzakelijke ingreep

€ 425 van € 2.500 opgehaald
het verhaal

Gipsy is een 'Rottweiler Puppie' van 12 weken (geboren 12-4-2019). Toen ze met 8 weken werd (7-6-2019) gehaald, kwamen we er snel achter dat er iets goed mis is. Als ze ligt en slaapt, 

of ontspant verliest Gipsy geleidelijk urine. 


Haar urineleider komt voorbij de sluitspier uit waardoor een deel van de plas direct naar buiten loopt. Gipsy hoeft maar even te liggen en haar hele vacht is helemaal nat. Met oogjes kijkt ze vragend naar je wat er aan de hand is!?


Dit is voor haar erg vervelend en kan tot meer problemen leiden. (gedrag/infecties) Met 8 weken was haar pootje steeds nat, maar ze groeit goed en ook drinkt ze nu veel meer waardoor er meer naar buiten loopt. Wasmachines draaien iedere dag. Goed laten drinken is voor uitdroging een 'must' nu.


Gipsy is erg vriendelijk, nieuwsgierig en begroet iedereen. Alleen een specialist kan deze operatie uitvoeren (diernartsen kunnen het niet) en het vervelende is dat deze heel erg prijzig en moeilijk is. Toen wij haar haalde met 8 weken in Wageningen wisten wij hier niets van. 


Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht kan de 'Dringend Noodzakelijke' ingreep uitvoeren maar hiervoor is een donatie erg welkom!!. Delen, donatie is lief, dank!!!!! Help jij mee dmv crowdfunden deze lieve puppie met ons te helpen....................... alle hulp is welkom!


Update 1: Website aangemaakt Gipsy - delen heel graag.

Update 2: Dekens, kussens en handdoeken zijn na 1 dag helemaal nat, wel leuk dat ze zelf de doeken uit de bench trekt, en helemaal naar de keuken vloer sleept. Het is alsof ze wil zeggen, zo deze kunnen weer worden gewassen. :)


Update 3: Gipsy heeft een uitgebreid onderzoek gehad en echo in dieren geneeskundig ziekenhuis te Utrecht.


5 uur gister morgen stond Gipsy, het Rottweiler Pupje van 13 weken klaar om naar het ‘Universitair Medisch Dieren Geneeskundig Ziekenhuis’ te gaan voor onderzoek in Utrecht met dank aan de vele donaties die ze mocht krijgen van alle betrokken meelevende mensen.

 

Nog even wat water drinken en eten en ze kan gaan. Gipsy lekt steeds meer urine als ze gaat liggen. De hele dag door 5 wasmachines gedraaid zodat al haar dekens en kussens steeds schoon zijn en ze lekker kan liggen.


Het was rustig op de weg en Gipsy, het rottweiler teefje, is er wat te graag bij in de auto. De hele weg kan ze rustig liggen en lekker slapen. Om kwart over 8 kwamen we al aan bij het bijzondere gebouw in Utrecht. Het is er net een echt ziekenhuis voor mensen. De studenten worden er opgeleid tot bekwame dierenarts. 


Eerst Gipsy inschrijven en dan heel even wachten op een intake gesprek. Iedereen begroet Gipsy en Gipsy is erg nieuwsgierig in mensen en dieren. Veel mensen bemerken hoe mooi de puppy is. 


Om 9.oo uur worden we al gehaald en kunnen we met 2 artsen mee voor het gesprek en onderzoek. De rottweiler puppy had net wat gedronken en haar buikje was opvallend dik opgezet. 

In de operatie kamer begon ze eerst speels te rennen om de tafel terwijl wij het hele verhaal vertelde en foto’s lieten zien waarna Gipsy zich gehoorzaam liet onderzoeken door de arts. 


Toen we het urine lek bij Gipsy bemerkte enkele weken geleden (2 dagen nadat de haar hadden gehaald met 8 weken) hadden we uiteraard ook bij de fokkers in Wageningen gelijk geïnformeerd echter kregen we hierop weinig respons en/of betrokkenheid. Bij een dierenarts in Heerlen, alwaar we haar spuitje gingen halen, informeerde we ook over het probleem. Het probleem duidelijk verteld enkele malen echter was de reactie dat hij hier in 25 jaar nog nooit van had gehoord en je ook wel eens kinderen hebt die tot 10 jaar in bed plassen. Het is vervelend maar even geduld hebben zo liet de dierenarts weten. Met weer goede hoop vetrokken wij toen naar huis.


Het probleem werd echter enkele dagen erna erger en de 11 weken oude Rottweiler Gipsy was vaak zelf echt helemaal nat van de urine. Het was de Dierenarts in Wageningen, die ons correct en netjes liet weten, een goede specialist zou haar kunnen helpen. We moesten denken aan een ectopische ureter. De urineleider komt voorbij de sluitspier uit, waardoor een deel van plas direct naar buiten loopt. Van de andere nier komt de plas wel in de blaas, want ze kan ook gewone plassen doen. De dierenarts in Heerlen hebben wij gebeld een week later maar hij wist inmiddels niet meer wie Gipsy was. Na het hele verhaal weer verteld te hebben en te vragen of hij haar kon helpen gaf hij als antwoord geschrokken dat hij dat niet kon; het was zeer ingewikkeld en alleen een specialist kon deze ingreep uitvoeren. 


Inmiddels verloopt het onderzoek in Utrecht goed. De temperatuur is goed, het hart hoort zich goed aan echter bij het voelen van de buik moeten beide artsen toch een paar keer voelen. Na het onderzoek te hebben gedaan, en alle informatie over haar te hebben genoteerd gaat een team van 5 specialisten in beraad over de kleine vriendelijke Rottweiler. Een professor komt even later de kamer binnen lopen en gaat ons zeer correct vertellen wat mogelijkheden zijn alvorens ze Gipsy meenemen voor een inwendig onderzoek en echo. We kunnen weer even wachten want wij mogen hier niet bij zijn. Ondertussen kijk ik om me heen hoe het er in Utrecht bij het diergeneeskundig centrum aan toe gaat. Het is allemaal heel professioneel. Om de zoveel tijd komt er weer een groepje in witte jassen voorbij gelopen. Vriendelijk begroeten ze mens en dier. Uit de kamers lopen ook mensen in groene pakken met mond kapjes. Je waant je echt in een ziekenhuis zoals we het kennen bij mensen. Als ze Gipsy kunnen helpen dan is het alleen hier. Gelukkig zijn we op de goede plek. 


Het is even na 11 uur als ze het rottweiler teefje van 13 weken inmiddels meenemen naar de echo. Gipsy, ons Rottweiler maat, loopt heel vriendelijk met iedereen mee zoals altijd. Het is inmiddels al 12 uur geweest als ze haar terug komen brengen. Het is goed met haar gegaan. Ze was zelfs in slaap gevallen en werkte ook goed mee waardoor ze het onderzoek goed konden verrichten. De haren op haar buikje zijn helemaal weggeschoren. Nu is het wachten op de uitslag. Het is inmiddels middag als we met de kleine Rottweiler worden geroepen en meegenomen naar een kamer waar alle 5 de specialisten bij elkaar staan. Dan komt er een harde klap in je gezicht. 


Gipsy blijkt niet alleen een blaas probleem te hebben en urineleiders die dik zijn opgezwollen maar beide nieren zijn helemaal mismaakt. Deze zullen niet meer herstellen. Ook kan er op dit moment niet geopereerd worden want de kleine Rottweiler puppy zal de narcose niet overleven. De Universitaire Dieren Geneeskundig Ziekenhuis zal niet gelijk op dit moment opgeven maar de puppy van 13 weken zal niet oud worden.


We hebben toestemming gegeven voor een urine kweek en bloed onderzoek waar we maandag uitslag van krijgen. Hierin gaat nu worden onderzocht wat de precieze oorzaak is en wat de kwaliteit voor Gipsy is met leven?. Wat doen de nieren wel nog, en wat niet? Zijn er bacteriën aanwezig bij Gipsy? Die moeten dan eerst met medicijnen worden gedood. Het kleine vriendelijke hondje zal altijd gehandicapt blijven. Het is nu wachten tot maandag. Ondertussen mag Gipsy de komende dagen lekker genieten van heerlijke rust en eten. 


Na een vriendelijke gastvrije ontvangst bij Henk Westbroek thuis hebben we met Gipsy nog vertoeft (ironisch genoeg) in de Stairway to Heaven in Utrecht. Daar heeft ze heerlijk genoten van heerlijke carpaccio. Mensen halen haar vriendelijk aan, vertellen hoe mooi, vriendelijk en lief ze is, en vragen of ze haar mogen meenemen?. Als ze even slaapt onder de tafel, want overal ligt ze rustig bij ons zien we de urine er gewoon uitvloeien weer. Het loopt er nu snel uit waarbij Gipsy ook schrikt en haar lichaam draait. 
Over de campagne
Beheerder:
Ray
Gestart op:
13 July 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie