€ 775 van € 1.275 opgehaald

 61%
27 donaties in 4 maanden

Studenten ROCvA voor onderwijs en sport naar New York

€ 775 van € 1.275 opgehaald
het verhaal

Update 5/9/2019: We hebben bericht ontvangen van de United Nations International School en de Daltonschool in Manhattan, New York. We zijn uitgenodigd om tijdens ons verblijf een kijkje te nemen op de scholen én lessen lichamelijke opvoeding te verzorgen aan de leerlingen. Hoe gaaf is dat!

Hartelijk dank voor alle donaties tot nu toe. Fantastisch hoeveel mensen meeleven, berichtjes sturen en een donatie hebben gedaan. We hopen ons streefbedrag te behalen zodat we in oktober meerdere scholen in New York kunnen bezoeken en ons in kunnen zetten voor The 'Run For Kids Foundation'. 

Hier lees je ons verhaal: 

Wij zijn Rianne, Demi en Francesca. 2 enthousiaste studenten en hun docente van de opleiding Sport & Bewegen in Amsterdam. 

Het ROC van Amsterdam geeft studenten dit jaar de kans een buitenlandreis te maken met als doel te ervaren hoe het is om in een ander land lessen lichamelijke opvoeding te verzorgen. Rianne en Demi kregen het idee om deze lessen op een school voor Speciaal Onderwijs in New York te verzorgen en te onderzoeken welke visie docenten hebben als het gaat om inclusiviteit: hoe zorgen zij dat iedereen op zijn/haar niveau mee kan doen en plezierige lessen kan ervaren?

Naast dit educatieve doel willen wij ook op sportief gebied een bijdrage leveren. In januari liepen wij met het ROCvA / Patta Running Team de halve marathon van Egmond. Om onszelf opnieuw voor zo'n afstand uit te dagen hebben wij gekozen om nu de Halve Marathon van Staten Island te rennen. Door deel te nemen aan dit sportevenement steunen wij het project 'Run for Kids' van de New York Road Runners - een belangenorganisatie die sport voor jeugd in New York stimuleert en toegankelijker maakt.  

In de afgelopen periode hebben wij een plan geschreven en deze gepitcht voor de commissie van het Internationaliseringsfonds van het ROC. De commissie heeft een positief advies gegeven en steunt ons nu met 65% van het totaalbedrag. 

Het zou fantastisch zijn wanneer wij, dankzij jullie hulp, in oktober naar New York kunnen reizen om daar sportlessen op een (speciaal) onderwijsschool te verzorgen én ons in te spannen voor Run for Kids. De benodigde 35% van het budget hopen wij op deze manier bij elkaar te halen. Namens Rianne, Demi en Francesca: ontzettend veel dank voor jullie bijdrage!

Over de campagne
Beheerder:
Francesca Ehmig
Gestart op:
7 July 2019
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie