€ 1.560 van € 2.000 opgehaald

 78%
107 donaties in 4 maanden

Future Stars School/Orphanage Ghana

€ 1.560 van € 2.000 opgehaald
het verhaal

Laat me je voorstellen aan Shadrak Donkor. Een jonge Ghanees die eigenlijk toen hij geboren werd al geen zicht had op een kansrijke toekomst. Hij maakte desondanks niet alleen zijn eigen toekomst mooi, maar ook die van vele anderen. 


Shadrack is geboren als het jongste kind in een gezin van elf. De aandacht was al vergeven aan zijn oudere broers en zussen. De Ghanees werkte buiten schooltijd iedere dag een dubbele dienst. Eén om zijn ouders aan geld te helpen en één om zijn eigen educatie te kunnen betalen. Hij putte zichzelf dagelijks maximaal uit om überhaupt een toekomst te kunnen hebben. 


Die toekomst gunt hij niet alleen aan zichzelf, maar vooral ook aan anderen. Hij kocht een krijtbord en begon zijn school onder een boom langs de weg. Hij begon les te geven aan kansarme kinderen. Dat waren er ooit een stuk of tien, maar langzamerhand werden de lessen van Shadrack populairder. Zo populair dat hij moest verhuizen. 


Dankzij donaties kon de gedreven docent les gaan geven in een gehuurd klaslokaal in een Libisch vluchtelingenkamp. Een klaslokaal werd klaslokalen en tien kinderen werden ruim 150 kids. Shadrack verzorgt lessen, water en een goede maaltijd voor de kansarme kinderen. Iets wat ze thuis niet altijd tot beschikking hebben. De toekomstbieder geeft 150 kansarme kinderen dus een kansrijker leven.


We weten nu waarom deze allemansvriend jouw steun verdient. Nu wil je waarschijnlijk weten hoe je dan precies kunt helpen. Shadracks school Future Stars School heeft inmiddels vier lokalen. Hoe meer lokalen, hoe meer kansarme kids een betere toekomst kunnen krijgen. Daarom wil de Ghanees nog eens twee lokalen bouwen. 


Daarnaast leeft Shadrack, samen met mij en 35 kinderen, in een weeshuis. Er zijn twee kamers; één voor jongens, één voor meisjes. Ze slapen weliswaar op de grond, maar zijn zo in ieder geval in een veilige omgeving. Met jouw hulp kan Shadrack deze safe zone, educatie en dus een betere toekomst blijven aanbieden. Allemaal leuk en aardig, zo’n weeshuis en school, maar ook deze man moet namelijk gewoon zijn huur betalen. Help kansarme kinderen, net als Shadrack, aan een beter toekomstperspectief!

Over de campagne
Beheerder:
Bram Korfage
Gestart op:
18 June 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie