€ 150 van € 30.000 opgehaald

 1%
8 donaties in 5 jaren

Help kinderen buiten spelen! Natuurspeeltuin Tuil

€ 150 van € 30.000 opgehaald
het verhaal

We willen met zijn allen dat kinderen lekker buitenspelen, hierdoor worden en blijven kinderen lekker fit en ze ontwikkelen op speelse wijze hun motorische en sociale vaardigheden, helaas is er in Nederland steeds minder veilige ruimte voor buiten spelen. Wij hebben die ruimte en het plan voor een hele mooie natuurspeeltuin alleen ontbreekt het budget!

Het mooie dorp Tuil is gelegen in de gemeente West Betuwe, in de grote nieuwbouwwijk is nog geen enkele speelvoorziening voor de kinderen en dat terwijl er steeds meer kinderen bij komen. Stichting Natuurspeeltuin Tuil zet zich in voor de realisatie van een prachtig plan. De locatie, het ontwerp alles is rond, er is alleen nog een gat in de begroting, help jij mee?

Natuurspeeltuin 

Voor de allerkleinsten

Buitenspelen begint al als je heel klein bent. Voor kinderen tot 6 jaar komt er een natuurbelevingspad met kruiden en voel geschikte beplanting. Een klimroute op klein formaat, verstopplekjes in de kasteeltorens, stapstenen, paadjes om te struinen en een glijbaan.

Voor kinderen vanaf 6 jaar

Zodra spelen met fantasie om de hoek komt kijken komt kasteel Tuil tot leven. Treed binnen op de binnenplaats, bescherm het kasteel tegen indringers en neem ze gevangen in de erker van houten palen. Kom klimmen in het klimpark, speel verstoppertje in het struikgewas en glij van de glijbaan!

Voor tieners

Wanneer je de riddertijd achter je laat wil je gewoon lekker voetballen met je vrienden op het trapveldje. Test je skills op de evenwichtsbalken of klim naar de hoogste plek op de klimtoren om samen te chillen. Vanaf het hoogste punt heb je goed uitzicht om te spioneren!


Het ontwerp in ruwe versie

Na de schetsfase kwamen we aan bij de uitwerking van het ontwerp. Hier was een belangrijk onderdeel: de keuze van speelmogelijkheden. Welke toestellen passen er in en, niet onbelangrijk, welke zijn betaalbaar. Bij deze fase volgde namelijk ook een kostenberekening. Dit was nodig om te kijken of de plannen haalbaar werden. We kiezen er duidelijk voor om een natuurspeeltuin te maken. Dit betekent niet dat er alleen maar groen is, maar ook niet dat er gewoon natuurlijke speeltoestellen staan op een grasveld. We hebben gekozen voor een mooie mix van natuurlijk landschap, een geweldig kasteel in het midden en diverse speeltoestellen.

Het definitieve ontwerp

De kostenberekening gaf ons goed inzicht in het budget dat nodig is voor een mooie natuurspeeltuin. Na een paar aanpassingen in de toestel keuzes is het ontwerp definitief geworden. Zoals verwacht liggen de kosten hoger dan de bijdrage die de gemeente heeft gegeven.


Help jij ons mee? Alvast onwijs bedankt namens alle kinderen uit het dorp Tuil en alle omliggende dorpen.

Over de campagne
Beheerder:
Danielle Kon
Gestart op:
9 April 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie