€ 2.818 van € 65.000 opgehaald

 5%
79 donaties in 4 jaren

Het behouden van de coach | Olympisch atleet Akwasi FRIMPONG

€ 2.818 van € 65.000 opgehaald
het verhaal

Klik hier voor de video van Akwasi Frimpong

Het jaar na de Olympische Spelen is altijd zwaar voor een topsporter. Niet alleen komt er een sportieve dip, er is ook minder aandacht voor de sport. En dat gaat ten koste van de inkomsten.

Akwasi Frimpong (32) zegt zelfs een lening van 30.000 dollar te hebben genomen om zijn Amerikaanse coach Zach Lund te kunnen betalen voor deze winter.

Maar dat kan niet nog een jaar. En daar baalt Frimpong van, want hij wil naar de Spelen van 2022 in Peking. Niet als publiekstrekker of startveldvulling, maar voor de medailles. 

Deze winter steeg hij op de opgeschoonde wereldranglijst van plek 99 naar plek 68, terwijl de geboren Ghanees nog wedstrijden oversloeg ook. Als de progressie aanhoudt, wil Frimpong zich richten op de medailles bij de volgende Spelen.

Sponsoren

Voor sponsoren is dat blijkbaar niet genoeg om Frimpong, die als kind terechtkwam in de Bijlmer, te steunen. Net als het feit dat de skeletonner een van de meest geïnterviewde atleten van de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang was. 

"Ik had het niet verwacht, maar sponsoren binnenhalen is nog steeds heel moeilijk," zegt Frimpong. "Ook uit Ghana kreeg ik nagenoeg geen hulp. Ondanks de beloftes die ze steeds doen. Ik moet alles alleen doen."

Het afgelopen seizoen werd Frimpong bijgestaan door de Amerikaan Zach Lund, een fenomeen in de skeletonwereld. "Hij heeft ook een gezin en een hypotheek. Voor 15 februari moet ik aangeven of ik met hem verder wil en of ik dat kan betalen."

Plan B

Wat hij nodig heeft? "Ongeveer 65.000 euro. Anders moet ik in mijn eentje van de banen glijden, maar daar word ik niet beter van. Ik train niet meer voor het meedoen - dat heb ik al bereikt en dat was mooi - ik wil meer: medailles."

Mocht er niet genoeg geld binnenkomen, dan is Frimpong gedwongen te stoppen met zijn sportieve carrière. "Er is geen plan B, daar wil ik voorlopig ook niet over nadenken. Ik heb een vrouw en kind die ik moet onderhouden. Ik kan het niet maken om voor mezelf te kiezen."

Bron: Het Parool

Giveaways:

-Ontvang een FRIMPONG SPORTSWEAR down-jacket met mijn handtekening bij een minimale donatie van 750 Euros 

-Ontvang een FRIMPONG SPORTSWEAR hoodie met mijn handtekening bij een minimale donatie van 500 Euros 

-Ontvang een Hope of a Billion t-shirt met mijn handtekening bij een minimale donatie van 75 Euro 

-Ontvang een Hope of a Billion Armband bij een minimale donatie van 25 Euro 

- Ontvang een persoonlijk dankjewel bericht bij welk donatie dan ook. 


Over de campagne
Beheerder:
Akwasi Frimpong
Gestart op:
5 February 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie