€ 435 van € 11.000 opgehaald

 4%
26 donaties in 3 maanden

Ons kinderboek dat een hartaanval uitlegt.

€ 435 van € 11.000 opgehaald
het verhaal

Lieve allemaal,

Dit boek gaat over Guus, de kapitein, die een rode bloedcel is en Juul, de dokter, die een witte bloedcel is. Samen gaan ze op avontuur in de boot van Guus. Met de boot van Guus varen ze door de glijbanen (bloedvaten) van het lichaam. Het is een spannend avontuur dat niet zonder enig gevaar is. Het doel van Guus en Juul is om luchtbelletjes (zuurstof) naar het hart te brengen. Onderweg gaat er iets mis.

Hierdoor wordt de missie even onderbroken. Alleen met het teamwork van de twee redden ze het toch om op tijd de luchtbelletjes naar het hart te brengen. 

In dit boek wordt op een educatieve en spelenderwijze vertelt wat er in het lichaam gebeurt als er een hartaanval plaatsvindt. Een hartaanval is het afsterven van een gedeelte van het hart omdat de toevoer van zuurstof niet meer door de kransslagaders van het hart kan. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het dichtslibben van een kransslagader van het hart. Er ontstaat een verstopping, waardoor er geen zuurstof meer door heen kan. Een dichtgeslibde kransslagader is prima te genezen, alleen vaak wordt het te laat ontdekt. Hierdoor komen jaarlijks veel mensen te overlijden. 

Aangezien een hartaanval vaak ook zeer onverwachts komt, is het voor veel kinderen moeilijk te begrijpen wat er aan de hand is. Dit boek maakt het begrijpen van een hartaanval makkelijker. Ook is het loslaten voor een kind gemakkelijker, als ze de situatie eenmaal begrijpen.  

We hebben ons best gedaan om ondanks dat het geen leuke situatie is het zo leuk mogelijk voor de kinderen te maken.

Het boek zit vol met duidelijke illustraties die het begrijpen van de theorie voor kinderen mogelijk maken. Zo vind je in het boek leuke zoekopdrachten, tel-opdrachten die interactief voorlezen stimuleren. Om de spanning te doorbreken komen er af en toe grappige momenten in het boek voor. 

Dit boek is een voorleesboek dat een ouder, verzorger of een goede bekende kan voorlezen aan het kind bij kennismaking van een hartaanval in de directe of indirecte omgeving. Dit boek zorgt ervoor dat je samen met het kind dit proces stap voor stap kan doorlopen. 

Tot onze verbazing bestond er nog geen kinderboek die uitlegde wat er gebeurde bij een hartaanval. Dit motiveerde ons nog meer om hier wel een kinderboek over te schrijven. 

Wat vragen wij van jou? Wij willen het boek laten drukken en publiceren, om zo uiteindelijk onze doelgroep te bereiken, hiervoor hebben we jullie steun nodig. Dankzij jullie steun kan dit kinderboek mogelijk gemaakt worden en kunnen een heleboel kinderen geholpen worden bij het begrijpen van een hartaanval. 


Liefs,

Melissa Ridderbos en Laura Meijering

Over de campagne
Beheerder:
Laura en Melissa
Gestart op:
1 February 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
€20 Aly Jullens 3 maanden geleden
Heel veel succes met jullie boek. Liefs tante Aly

€10 Ali 3 maanden geleden

€10 M Ruben 3 maanden geleden

€25 J Timmerman 3 maanden geleden

€50 Ina Burema 3 maanden geleden
Heel veel succes! Mooi initiatief!

€10 André [Kiw] 3 maanden geleden
Mooi initiatief!

€5 Jan Harttekamp 3 maanden geleden
Succes met jullie mooie initiatief meiden!

€10 Marja Cordes 3 maanden geleden
Succes!

€10 Henny Timmerman 3 maanden geleden

€10 Obs De Braskörf 3 maanden geleden
Succes met jullie boekavontuur. En wat een leuke presentatie!!

€5 Jeroen Onderwater 3 maanden geleden
Succes!

€15 Marijn 3 maanden geleden

€5 Christel 3 maanden geleden
Mooi initiatief!

€10 Klein 3 maanden geleden

€10 Jantine 3 maanden geleden
Mooi initiatief !

€5 J+E 3 maanden geleden

€10 Mariette Kalk 3 maanden geleden

€10 Anoniem 3 maanden geleden
Goed verhaal ga er voor

€10 Duny 3 maanden geleden
Veel succes ! Wat een mooi initiatief ! Hoop dat het jullie lukt.

€25 Hans Z 3 maanden geleden
👍🏻😀

1
2
Plaats een reactie