€ 1.417 van € 7.000 opgehaald

 21%
78 donaties in 5 jaren
Deze campagne is beëindigd.

Hulphond

€ 1.417 van € 7.000 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Lieve allemaal, willen jullie mij helpen? 

 

Mijn naam is Nanja van der Loo. Ik ben 21 jaar en woon in Katwijk. Al van kleins af aan kamp ik met verschillende psychische problematiek, waaronder anorexia nervosa, depressie, autisme en een angst- en paniek stoornis. Hier ben ik momenteel voor in behandeling. 

Op dit moment gaat het helaas wat slechter en vooral op het gebied van depressie en angst- en paniek aanvallen. Omdat mijn problematiek al enige tijd duurt en het op dit moment niet verbeterd, lijkt therapie mij niet voldoende te helpen. Daarbij heb ik gegrepen naar ongezonde copings, wat met praten niet geheel kan worden opgelost. Ik heb toen gezocht naar iets waarvan ik dacht dat het mij wel zou kunnen helpen. Uiteindelijk kwam ik uit bij stichting 'Dutch Assistance Dogs'. 

Deze stichting helpt mensen met psychische problematiek met het opleiden van een assistentiehond voor henzelf. Hiermee willen ze het mogelijk maken dat deze mensen wél weer stappen naar herstel kunnen zetten door de komst van een assistentiehond. 

Omdat ik vanwege mijn problematiek veel angst, spanning, gedachten, stress en drang ervaar in mijn dagelijks leven, hoop ik dat ik samen met een hulphondje weer meer durf en kan doen. Een hulphondje kan mij helpen door in situaties waar ik me angstig voel, mij gerust te stellen door bijvoorbeeld op mijn benen te gaan liggen om mij zo te kalmeren. Ook kan een hulphondje een enorme steun voor mij zijn op sociaal gebied, omdat ik sociale situaties op dit moment vooral vermijdt. Zo kan ik meer zelfvertrouwen krijgen, mijn sociale contacten weer opbouwen en meer ondernemen. Bovendien kan een hulphond aanvoelen wanneer ik mij niet goed voel. Deze kan dan voorkomen dat ik te veel van mezelf ga vragen en over mijn grenzen heen ga door dit aan mij aan te geven door middel van zijn eigen gedrag. Ten slotte brengt een hond natuurlijk veel verantwoordelijkheid met zich mee en heeft deze zorg nodig. Dit kan mij helpen om ook weer beter voor mijzelf te gaan zorgen, zodat ik op eetgebied ook weer meer stappen kan gaan zetten. 

Dutch Assistance Dogs zal mij hierbij helpen. Deze stichting biedt coaching en trainingen om zo mijn eigen hondje op te leiden tot gecertificeerde hulphond. Deze zal dan ten alle tijden een grote steun voor mij zijn, omdat hij overal mee naar toe mag. 

Ik hou ontzettend veel van honden, dus zo'n speciale band opbouwen met een hondje lijkt me echt geweldig! Maar een hulphond brengt ook veel kosten met zich mee en deze worden veelal niet vergoed door de gemeente. Daarom wil ik jullie vragen of jullie iets willen bijdragen om mij te helpen mijn hulphondje te realiseren. Alle kleine beetjes helpen, dus dat zou mij al heel ver kunnen brengen bij mijn doel! Het geld dat opgebracht wordt zal volledig bestemd zijn voor de kosten van mijn hulphond. 

 Als jullie meer willen weten over wat hulphonden zijn en kunnen, kunnen jullie een kijkje nemen op de site van Dutch Assistance Dogs: https://dutchassistancedogs.nl/

Bedankt allemaal!

Over de campagne
Beheerder:
Nanja van der Loo
Gestart op:
13 January 2019
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie