€ 260 van € 3.000 opgehaald

 9%
21 donaties in 6 maanden

Emotionele biografie/vertelling WO2

€ 260 van € 3.000 opgehaald
het verhaal

Cynthia Leiwakabessy, een 29-jarige Arnhemse is begonnen met het schrijven van een boek over de impact van de oorlogen op de mens.


Een paar jaar geleden begon Cynthia stukken te schrijven over bepaalde fases en operaties van de Tweede Wereldoorlog. Dit onder andere om  via deze weg in het reine te komen met haar eigen PTSS, om mensen te laten weten wat dit kan doen met je leven en omdat ze wil laten zien dat onze vrijheid niet vanzelfsprekend is.


Bij toeval ontmoette ze Gé Bijlsma bij een lezing van ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. Ze was zo geraakt door zijn emotionele ervaringen tijdens de slag bij Arnhem dat ze vond dat er iets mee gedaan moest worden.


Ze besloot een afspraak te maken met Gé (ook bekend als "het kind van Arnhem") om te kijken of ze samen hun ervaringen en krachten konden bundelen. Al snel bleek dat er plannen en motivatie te over waren en ze Gé's ervaringen, de harde en koude werkelijkheid die hij als 5-jarige (nu 79 jaar oud) destijds heeft gezien als kind tijdens de slag bij Arnhem en de evacuatie daarna. Ze wilden deze samenbrengen in een boek en daarbij verschillende invalshoeken, gebeurtenissen en nieuwe ideeën erin verwerken tot een persoonlijke, aangrijpende vertelling.


Ze willen de (regionale) verhalen over de Tweede Wereldoorlog, de evacués, tegelijk met de vluchtelingen van nu en de verhalen van veteranen belichten om op die manier te laten weten dat je mensen/kinderen uit de oorlog kunt halen, maar de oorlog uit de mens/kind niet.


De bedoeling is dit boek met de 75ste herdenking van operatie Market Garden (de Slag bij Arnhem) gratis weg te geven aan veteranen en families van veteranen en alle andere belangstellenden, zodat deze verhalen nooit vergeten worden.


Het uitgeven van een mooi naslagwerk is vanzelfsprekend niet goedkoop en daarnaast willen Gé en Cynthia er niets aan verdienen. Daarom willen ze door samen met iedereen die zijn steentje wil bijdragen het mogelijk maken om dit speciale boek uit te geven.

Over de campagne
Beheerder:
Cynner Leiwakabessy
Gestart op:
13 November 2018
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
€10 Tante Mariëtte en oom Jan 6 maanden geleden

€5 Marco Tuithof 6 maanden geleden

€5 Jorn 6 maanden geleden

€15 Ad van Riet 6 maanden geleden

€15 Bart H. 6 maanden geleden
Geweldig initiatief meis!!

€5 Joyce 6 maanden geleden

€15 Elles 6 maanden geleden

€5 A Haledo 6 maanden geleden

€10 Jill 6 maanden geleden

€20 Iris 6 maanden geleden
Heel veel succes!!!

€5 Angelique 6 maanden geleden

€5 Kevin peters 6 maanden geleden

€5 Richard Homan 6 maanden geleden

€10 bert 6 maanden geleden

€20 Jeroen 6 maanden geleden

€5 Claudia en yesin 6 maanden geleden
Mooi gebaar

€5 Triesje 6 maanden geleden
Succes topper

€40 Anoniem 6 maanden geleden
Dit wordt het boek dat je moet lezen!!!

€5 Anoniem 6 maanden geleden

€50 Hendrikoes Taitikoes 6 maanden geleden
Succes!

1
2
Plaats een reactie