€ 333 van € 750 opgehaald

 45%
22 donaties in 1 maand

Koffie training & winkel bij Enkuthazweni Skills Centre

€ 333 van € 750 opgehaald
het verhaal

Hallo!


Wij zijn Sidney, Jurgen en Loïs - Nederlandse studenten die momenteel in Zuid-Afrika studeren. Als onderdeel van onze cursus, Sociaal Ondernemerschap, werken we samen met een lokale non-profit organisatie, genaamd Enkuthazweni Skills Centre. Als onderdeel van dit project zijn wij verantwoordelijk voor de uitvoering van een duurzaam ontwikkelingsplan voor de gemeenschap, gebaseerd op de activa van de organisatie en de behoeften van de gemeenschap.


Het Skill Centre Enkuthazweni biedt vaardigheidstrainingen aan jongeren met een verstandelijke beperking die geen toegang hebben tot de reguliere mogelijkheden na schooltijd. Het doel is de jongeren vaardigheden bij te brengen die gericht zijn op het ontwikkelen van hun onafhankelijkheid en ook om een inkomen te verdienen. De jongeren in het programma worden geconfronteerd met vele uitdagingen als gevolg van hun handicap, waaronder stigmatisering en misbruik, en daarom biedt het een holistisch programma dat de fysieke, emotionele, sociale, spirituele en intellectuele vaardigheden van de studenten ontwikkelt, naast de kernfocus op inkomensgenererende vaardigheden.


Het centrum heeft momenteel 17 studenten (18-35 jaar) in zijn programma, van wie velen zijn afgestudeerd aan de school voor speciaal onderwijs.


De geïntegreerde programma's omvatten de ontwikkeling van vaardigheden zoals tuinieren, naaien, kralen, breien, gerecycleerde en lederen ambachten en werkmogelijkheden zoals de verkoop van groenten en ambachten, de productie van verschillende producten voor lokale bedrijven zoals gerecycleerd papier, hygiëneproducten van ananas en luchtzuiveringszakken van bamboe. Geletterdheid, rekenvaardigheid en levensvaardigheden worden ook voortdurend geïntegreerd.


Momenteel ontwikkelen we dit programma door een tweedehands kledingwinkel en een koffieshop te openen die door de studenten zullen worden gerund met het oog op het genereren van een onafhankelijk inkomen. De verworven fondsen zullen gebruikt worden om deze ideeën tegen eind oktober 2022 te verwezenlijken:


- Materiaal om de vloer te egaliseren en rolstoeltoegankelijk te maken.

- Meubilair en decoratie voor het buitenterras

- Leuningen, rekken en schappen voor de winkel

- kantoorbenodigdheden voor de administratie

- Een draadloze betaalautomaat

- Benodigdheden voor de productie

- Marketing

- Enz.


Elke bijdrage wordt zeer gewaardeerd en behandeld met het volgende citaat in gedachten:


Geef een man een vis en je voedt hem voor een dag;

Leer een man vissen en je voedt hem een leven lang.


Uw aandeel hierin? U voorziet hem van de benodigde hengel!


Bedankt!

Sidney, Jurgen & Loïs

Over de campagne
Beheerder:
Jurgen de Jong
Gestart op:
6 October 2022
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie