€ 255 van € 1.000 opgehaald

 26%
9 donaties in 1 maand

Liefdadigheid aan Amerikaanse dakloos gezin

€ 255 van € 1.000 opgehaald
het verhaal
Afgelopen mei vakantie zijn wij op vakantie geweest naar Florida Orlando. Hier hebben we een daadkrachtig en super positieve vrouw ontmoet. Deze prachtige vrouw met haar drie dochters wilde in eerste instantie haar verhaal niet vertellen. 

Maar door het leuke contact en dat we wederzijds interesse hadden in elkaar kwam het hoge woord eruit.


Na een moeilijke scheiding van een huwelijk dat 37,5 jaar had geduurd, waar zij altijd werkzaam was als lerares en andere kinderen en mensen in nood hielp. Of het nu ging om kerstcadeautjes voor kinderen die het thuis niet breed hadden of voor kleding omdat ouders dit niet konden betalen, was zij nu juist degene die met niets achtergelaten werd.

Helaas had haar man alles afgesloten de auto verkocht, waardoor ze met niets werd achtergelaten. Heel anders dan in Nederland waar je aan kan kloppen bij de juiste instanties.

Dit verhaal raakte ons diep. De sliepen in de auto, maar geen dollar te besteden aan gas of drinken en of wat te eten. Als je de auto wat wilt laten  verkoelen of om te solliciteren heb je toch een klein bedrag nodig om van a naar b te komen.

Het huis wat ze hadden gekregen is door covid zo enorm in prijs gestegen dat 1 maand huur nu 2200 dollar kost. Dit zijn de goedkoopste huizen. Daarbij moet je 2 maanden vooruit betalen en de borg. 

Het pensioen wat de heeft opgebouwd krijgt ze helaas pas over een aantal jaar. 

Door covid is haar werk er ook niet meer. Ze doen er van alles aan om er boven op te komen en zijn super positief. 

Wij hebben een paar nachten gedoneerd in het hotel met wat eten en drinken. Helaas is dit niet genoeg. 

Het gaat ons zeer aan het hart, we weten uiteraard dat er veel armoede is zowel in Nederland als andere omliggende landen. 

Echter is onze hoop om het doel te halen, ook al is de donatie minimaal kunnen ze in ieder geval wat eten en drinken. Wat toch de eerste levensbehoefte is. 

In Amerika heb ik in de supermarkt gevraagd wat er gebeurt met het eten wat op de datum is, helaas wordt dit allemaal weggegooid vanwege de kans op verderf en daarbij de kans op aanklagen mocht er iemand ziek worden. Helaas dus geen voedselbanken.

Lieve mensen, misschien is dit een klein begin voor een onwijs lief gezin.

Over de campagne
Beheerder:
Joey Van schip
Gestart op:
11 May 2022
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie