€ 13.720 van € 5.500 opgehaald

 100%
533 donaties in 5 jaren
Deze campagne is beëindigd.

Geef Nico zijn kracht terug!

€ 13.720 van € 5.500 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

We zijn ontzettend dankbaar en blij met alle lieve berichten en donaties van iedereen. We hebben het bedrag binnen 12 uur opgehaald. Dit hadden wij niet durven dromen! We willen mensen, die nog niet gedoneerd hebben en dat wel graag willen, de kans geven om alsnog te doneren en het gezin te steunen. Het extra opgehaalde geld doneren we aan het gezin. Nogmaals onwijs bedankt voor alle steun!!!

Vrijdagavond om 20.00 uur sluiten wij de crowdfunding actie.


Nico is een vriend en collega van ons op SBO de Fiduciaschool. Een school die zich richt op kinderen met leer- en gedragsproblemen. Nico woont samen met zijn vrouw Elke en twee kinderen, Lasse en Kjeld, in Winschoten. Nico is een gezellige, fanatieke, enthousiaste, sportieve en vooral lieve man. Plots verandert dit beeld voor Nico en zijn omgeving:


Schooljaar 2015-2016:

De schooldag zit erop.  Ons standaard ritueel; nadat de kinderen naar huis zijn, een potje tafeltennis met elkaar als collega’s en vrienden. Het gaat er fanatiek aan toe. Nico wint vaak, met z’n techniek en gave om ons uit de wedstrijd te praten.

In april wordt het echter minder, ‘tintelingen in zijn vingers’ noemt hij het. De klachten worden steeds heftiger, waarop hij besluit om zich te laten onderzoeken in het ziekenhuis. De artsen weten niet goed wat het is, veel lange ziekenhuisopnames en zware medicatie volgen. De diagnose die de artsen stellen: een ontsteking in z'n ruggenmerg en perifere zenuwen in zijn armen, waardoor zijn armen naar verloop van tijd gedeeltelijk verlamd raken. Uiteindelijk denken de artsen aan de ziekte van Sjögren, een auto-immuunziekte die zich normaal gesproken niet op een dergelijk extreme manier uit. Domme pech. Opeens kunnen alle dingen die voor Nico zo vanzelfsprekend waren niet meer. Aankleden, scheren, sporten, luiers verschonen, autorijden, werken en ga zo maar door. Verzorgd worden door je vrouw, alsof je een van je eigen kinderen bent. Het leven is opeens 180 graden gedraaid.

Niemand kan Nico vertellen hoe zijn toekomst eruit ziet en of de kracht ooit weer terugkomt. Sinds de eerste opnames staat Nico onder behandeling van verschillende specialisten, volgt een revalidatietraject en gaat hij nog steeds meerdere keren per week naar de fysiotherapeut. De gedreven sporter die hij altijd was laat hij ook nu zien. Hij wil koste wat het kost (meer) herstellen en zet daarvoor alles in het werk. Lastig is wel dat de huidige behandeling met name gericht is op preventie in de toekomst in plaats van herstel. Daardoor is Nico met zijn vrouw verder gaan zoeken en zijn ze gestuit op de RISE Stimulator, de kans voor Nico richting herstel!

De RISE Stimulator is een nieuwe ontwikkeling op het gebied van elektrische spierstimulatie. Elektrische stimulatoren prikkelen normaliter de zenuwen met korte stroompulsen, waardoor de spieren worden geactiveerd. Deze apparaten hebben enkel effect op personen met intacte zenuwen. De RISE stimulator biedt de oplossing voor dit probleem en is hier speciaal voor ontwikkeld. De stroompulsen van de RISE zijn zo krachtig dat spieren rechtstreeks, zonder tussenkomst van de zenuwen, kunnen worden gestimuleerd. Het gebruiken van de RISE Stimulator kent voordelen als een toename van de spiermassa en het herstellen van spierweefsel structuur. De bloedcirculatie en huidconditie verbeteren door het gebruiken van de stimulator.

Dit is voor Nico weer de manier om hoop en houvast te houden en te werken aan een betere toekomst! Het is een duur apparaat. Het apparaat kost namelijk 5500 euro en door alle kosten die deze situatie tot nu al met zich mee hebben gebracht voor hun niet zomaar op te hoesten. Denk aan zorgkosten, aanpassingen in en om het huis, vervoer en het inleveren van een groot deel van Nico z'n salaris aangezien hij grotendeels is afgekeurd. Wat zou het geweldig zijn als we dit apparaat door middel van deze crowdfunding kunnen aanschaffen!

Na al het verlies van kracht, gezondheid, zelfstandigheid, werk en de persoon die hij was, vinden en hopen wij dat er licht aan het einde van de tunnel komt. Geef hem die kans en help Nico weer de vader, partner en sporter te zijn die hij graag wil zijn!



Over de campagne
Beheerder:
Vrienden van Nico
Gestart op:
16 October 2018
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie