€ 540 van € 2.000 opgehaald

 27%
30 donaties in 2 maanden

Luierbank Nissewaard

€ 540 van € 2.000 opgehaald
het verhaal
Een Luierbank opstarten, dat is het doel van deze actie. Net als bij een voedselbank, kledingbank of speelgoedbank kunnen bij de luierbank mensen in financiële nood, of dat nu tijdelijk is of langdurig, terecht voor de hoognodige spulletjes. In dit geval gaat het om babyspullen.


Een baby is duur, daar kunnen we niet omheen. Luiers, kleding, voeding, speciaal beddengoed voor wiegjes of ledikantjes, flesjes, speentjes, noem maar op. Het kost gewoon een hoop geld. En het leven wordt ook steeds duurder. Er komen steeds meer gezinnen die elk dubbeltje moeten omdraaien. Mensen die moeten kiezen tussen het kopen van luiers, of de rest van het gezin van eten voorzien. 

De luierbank is er voor deze mensen. Met een laagdrempelige aanmelding en inloop voor indien nodig langdurige hulp op maat. De luierbank is er voor de gehele luierperiode, van 0 tot ongeveer 4 jaar, en biedt naast luiers en voeding ook onder andere passend beddengoed en babykleding aan.

Om dit te kunnen realiseren is er geld nodig. Er moet een ruimte komen van waaruit we kunnen werken, met bakken en/of kasten om de spullen in te bewaren. En er moeten natuurlijk spullen komen. Luiers, voeding, kleding... We hopen natuurlijk op veel bijdragen in de vorm van spullen die gedoneerd worden, maar alles wat niet voldoende binnenkomt of vanwege hygiëne of veiligheid nieuw moet zijn (denk aan bijvoorbeeld fopspeentjes), zullen we moeten kopen.

Daarnaast zorgt de luierbank ervoor dat ook kinderen uit armere gezinnen straks in de winter passende warme kleding en een goede winterjas hebben, zodat ook zij het niet koud hoeven te hebben.

Elke euro is welkom. Voor 3 euro hebben we alweer een pak luiers erbij, om maar een voorbeeld te noemen. Dus doneer, en help deze baby's en peuters die ook een goede start van hun leven verdienen!

Over de campagne
Beheerder:
Myriam
Gestart op:
2 October 2021
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie