€ 6.800 van € 6.000 opgehaald

 100%
289 donaties in 1 week

DUOFIETS voor JOHN e.a.

€ 6.800 van € 6.000 opgehaald
het verhaal

13 Jaar geleden kreeg mijn partner John de diagnose Parkinson. 

Helaas bleef het daar niet bij. Wat volgde, darmkanker, dementie gerelateerd aan de Parkinson, chronische leukemie en zeer ernstige visusproblemen (Rest ong.25%) Hij is dus echt voor de hoofdprijs gegaan. 

12 jaar heb ik thuis, met heel veel liefde, voor John gezorgd, maar helaas werd dit vorig jaar onhoudbaar. In oktober is John opgenomen op de somatische afdeling van het verpleeghuis Mariëngaarde in Aarle-Rixtel. 

John heeft door zijn fysieke, psychische en visuele beperkingen niet veel meer wat hij aan activiteiten kan ondernemen. Schilderen, tv kijken, wandelen, gitaar spelen, spelletjes met de kleinkinderen, auto rijden helaas het kan niet meer. Hij vermaakt zich nu hoofdzakelijk met muziek luisteren en als het goed weer is hoopt hij bezoek te krijgen, die hem in de rolstoel mee naar buiten neemt of nog veel liever een ritje op de duofiets. John is altijd een buitenmens geweest, ruim 30 jaar fietste hij dagelijks op en neer naar zijn werk in het ziekenhuis in Geldrop 32 km op een dag. Ook samen hebben wij ontzettend veel gewandeld en gefietst. 

Voor dat laatste wil ik deze actie opzetten. Toen John bij mij in Helmond woonde heb ik keihard geknokt om via de WMO een duofiets in bruikleen te krijgen. Uiteindelijk is dat november 2019 gelukt. In een jaar tijd fietste we 1800 km. Maar helaas, gemeente Helmond wil nu de fiets terug en gemeente Laarbeek geeft John geen indicatie, zijn aanvraag past niet in het WMO beleid. Dus ook dit beetje geluk wordt hem en ook mij nu afgepakt. We kunnen de duofiets zelf overnemen voor bijna 7000 euro.

Mijn grootste wens is om samen met John nog heel wat kilometertjes bij te zetten op die teller. En wat ons betreft mogen ook andere mensen die genietmomentjes gaan ervaren. Zonde als die fiets stil staat terwijl er in het verpleeghuis bij John zoveel meer mensen zijn die ervan kunnen genieten. Mocht ik met deze actie het geld bij elkaar krijgen, dan zal ik de fiets na het overlijden van John ook schenken aan het verpleeghuis. 

Over de campagne
Beheerder:
Jet
Gestart op:
20 February 2021
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie