€ 325 van € 750 opgehaald

 44%
19 donaties in 3 jaren

Nood in Sri Lanka

€ 325 van € 750 opgehaald
het verhaal


Dank jullie wel allemaal voor de donaties!! Echt heel lief! Ik ga vandaag de helft naar Moussam opsturen en we hebben ook weer in contact kunnen komen met Rauff ! dus daar kunnen we ook snel het geld naar sturen! Moussam weet het al en is super dankbaar en Rauff weet het nog niet, maar weet zeker dat hij het bijna niet aan gaat kunnen alle liefde!


*****************************************************************


Beste vrienden, kennissen en eventueel onbekenden! 


Tijdens een hele mooie reis in Sri Lanka hebben Lise en ik een aantal bijzondere mensen ontmoet. Waarvan twee in het bijzonder die ons heel erg zijn bijgebleven, Rauff en Moussam. Zij hebben onze reis nog veel en veel mooier gemaakt. Zij waren zo vrijgevig en dat terwijl ze zelf heel weinig te besteden hadden. Wij hebben geweldige gesprekken met ze gehad en prachtige herinneringen gemaakt. 

Nu hebben wij af en toe nog steeds contact met ze en hebben we meegekregen dat de situatie heel erg is verslechterd sinds de bomaanslag en corona erachteraan.  Zij zitten al maanden in een volledige lockdown en leefden zoals vele in Sri Lanka van het toerisme. Rauff hebben wij ontmoet tijdens een rondleiding in een tuktuk en is daarna 3 dagen met ons meegereisd en Moussam heeft ons leren surfen terwijl wij verbleven in een huisje van zijn oom waar hij werkte. Beide zitten zij nu al een jaar zonder inkomen zonder steun vanuit de overheid en hebben ze het echt heel erg moeilijk gekregen om zelfs aan eten te komen. 

Ik weet dat de hele wereld in puin ligt, en dat er op veel plekken veel armoede is.. Maar omdat ik ze persoonlijk ken en ik weet wat voor geweldige mensen het zijn die mij ook zouden helpen als ik het zo zwaar zou hebben, moet ik op z'n minst proberen ze een handje te helpen! Ik hoop dat jullie hier ook bij willen helpen en een kleine donatie willen doen voor Rauff en Moussam en zijn familie. Het hoeft niet veel te zijn, maar misschien een keertje geen thuisbezorgd, of een koffietje, een cadeautje minder met kerst, elke bijdrage zou al heel erg helpen! 

Met Rauff komen we moeilijker in contact (via brieven en soms sms) en Moussam wel via whatsapp en die heeft ook een bankaccount. Wij hopen ook een manier te vinden om Rauff het geld te sturen.

Ik heb dit bericht vandaag aangemaakt omdat ik de wanhoop in Moussam zijn berichten vandaag aanvoelde, en ik er niet langer om heen kon.

Alvast bedankt voor het lezen van het bericht en hopelijk op een kleine bijdrage! Laat het me weten als jullie meer willen weten over Rauff of Moussam! en hier lees je meer over de huidige situatie in Sri Lanka : https://www.1limburg.nl/noodkreet-limburger-sri-lanka-het-een-en-al-armoede




Over de campagne
Beheerder:
Eva
Gestart op:
6 December 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie