€ 3.536 van € 300.000 opgehaald

 2%
137 donaties in 2 maanden

150 dieren dreigen dakloos te worden

€ 3.536 van € 300.000 opgehaald
het verhaal

Wij zijn een stichting (welke volledig op vrijwilligers draait) die dieren in nood opvangt. Wij richten ons voornamelijk op honden maar vangen ook andere dieren in nood op. Jaarlijks vinden er ongeveer 275 honden via onze stichting een nieuw thuis.

Veelal zijn dit dieren die zijn afgestaan, mishandeld of verwaarloosd maar er mogen ook regelmatig kansarme honden uit het buitenland bij ons komen wonen totdat we de perfecte adoptant hebben gevonden.

Tevens hebben we een seniorenkamer waar oude en gehandicapte hondjes in een huiselijke omgeving mogen wonen totdat ze geadopteerd worden. Indien er geen adoptant komt mogen ze lekker bij ons blijven wonen.


Nu heeft onze stichting een heel groot probleem! Het pand waarin wij gevestigd zijn is niet ons eigendom en de eigenaar van het pand heeft betalingsproblemen waardoor de bank beslag heeft gelegd. Op 28 januari is de excecutieveilig gepland. Heel lang was er geen mogelijkheid dat de stichting het kon kopen maar sinds gisteravond is er eindelijk een overeenkomst getekend dat de stichting het mag kopen! Super goed nieuws! Maar nu het volgende probleem, de financiering.

Wij zijn een vrij arme stichting die welzijn van dieren boven geld stelt waardoor we geen eigen kapitaal hebben om zo’n dure aankoop te doen. Ook hebben we bij verschillende fondsen aan geklopt, dit helaas met weinig resultaat. We zijn echt afhankelijk van donaties van mensen die ons werk een warm hart toedragen!

We hebben eerdere acties gedaan en daarbij al een flink bedrag bij elkaar gekregen. We hebben nog 300.000 euro nodig.

We zijn super blij met donaties maar staan ook open voor geldelijke hulp op andere wijze. Alles om onze dieren te redden en om te voorkomen dat we allemaal op straat komen te staan!


De afgelopen maanden hebben we uiteraard geen dieren meer opgenomen. Dit om er zo voor te zorgen dat we zo weinig mogelijk dieren hebben die op straat komen te staan. Op dit moment hebben we in onze opvang: 53 honden (waarvan 38 op de locatie verblijven en 15 in gastgezinnen), 5 katten, 5 geiten, 2 schapen, 3 varkens, 2 konijnen, 5 ganzen, 30 eenden, 30 kippen , 3 papegaaien en een volière vol vogels.


We hopen dat ons levenswerk samen met jullie hulp kan blijven voortbestaan


Veel liefs team Stichting Dierencentrum Friesland

ps: wij hebben een ANBI status


Over de campagne
Beheerder:
Diny Doedel
Gestart op:
14 November 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie