€ 615 van € 600 opgehaald

 100%
31 donaties in 3 weken

Help Serra en andere kansarme kinderen naar school

€ 615 van € 600 opgehaald
het verhaal

Het meisje rechts op de foto is Serra. Ze woont in Gambia op het compound van mijn maatje Musa en zijn familie waar ik dit jaar verbleef. Ze is 10 jaar oud, super intelligent en gek op tekenen. De familie heeft het niet breed om het maar zacht uit te drukken en ik probeer ze te helpen waar ik kan. Ik ben zelf echter dit jaar mijn baan verloren zoals vele anderen door de Corona crisis. Financieel zit ik dusdanig slecht dat ik deze mensen op het moment niet meer kan helpen. 

Wellicht willen jullie mij helpen. We willen Serra dit jaar naar school sturen, een kans die niet alle meisjes krijgen. Daarvoor moeten we schoolgeld betalen, schoolboeken en een uniform moeten kopen. Ook haar kleding zit vol gaatjes en er is niets echt representatiefs, dus ook dat is van harte welkom.

P.S Mochten we nog meer geld kunnen inzamelen dan zijn andere kinderen op het compound ook vast geholpen. Mohammed, de jongen in het rode streepjes shirt, en de twee meiden links willen ook graag naar school gaan en zo zijn er nog meer kinderen die echt een kans verdienen maar die nu niet krijgen. 
----

Dat was de eerste deel van deze crowdfunding campagne. We hebben bijna 500 euro ingezameld. Van dit geld hebben we binnen twee weken inmiddels al 4 kinderen naar school gekregen!

Bekijk hier een video van de kinderen

Per kind ben ik nu lijstjes aan het maken wat er nodig is om ze naar school te sturen en wat de kosten per kind zijn. Voor ongeveer 100 euro per jaar kan een kind naar school inclusief schoolfee, boeken en uniform. Kinderkleding, schoolspullen en zelfs kinderfietsjes zijn meer dan welkom. Ik verstuur ze graag.

UPDATES

7 -11
We hebben met de eerste donaties nu drie kinderen naar school! Sinds deze week is Serra(10) begonnen in haar nieuwe klas. Ze is helemaal gelukkig en trots. 

14-11
In de week van 14 november zal het schoolgeld en uniform voor Mohammed (6) (kleine jongen in rood streepjes shirt op de groepsfoto) en Musa (14) geregeld worden. Voor de leergierige Musa maar liefst 10 boeken. Die kan er tegenaan dit jaar! Een week later lukte het ook om het meisje uit de video, Bintu Colly naar school te krijgen. 

17-11
Momenteel zijn wij bezig met onze volgende missie: het helpen van moeder Awa haar twee dochtertjes. Een blind meisje van 3 jaar en een zeer slechtziend meisje van 9 jaar. 

Het is zwaar voor de alleenstaande Awa. Er is geen man die bij haar blijft, wanneer ze de kindjes zien. Simpelweg omdat ze de financiële bui al voelen hangen. Deze meisjes hebben extra aandacht nodig anders vallen ze volledig buiten de maatschappij en wordt het leven nog zwaarder dan het nu al is. Het is onmogelijk voor Awa om dit geld alleen bij elkaar te krijgen. Ze doet wat ze kan maar de situatie is schrijnend.

Wij willen moeder Awa en de kids helpen! Met spulletjes maar ook financieel. Helpen jullie mee?


TIJDLIJN & RESULTATEN

07-11-2020   Serra(10) is volledig gesponsord en gaat inmiddels naar school
14-11-2020   Mohammed (6) en Musa (14) gesponsord, gaan vanaf 16 nov naar school
17-11-2020.  Bintu Colly (8) kan vanaf volgende week naar school
19-11-2020.  DOEL: Moeder Awa + blinde kinderen 


Bekijk hier een video van de kinderen om de backers te bedanken

Onwijs bedankt namens al deze mensen!

Over de campagne
Beheerder:
Kevin de Zwart
Gestart op:
2 November 2020
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie