€ 710 van € 400 opgehaald

 100%
59 donaties in 5 maanden

inzamelactie voor Mbeke en zijn kinderen

€ 710 van € 400 opgehaald
het verhaal

Voor wie ik geld inzamel?

In zomer 2019 hebben wij Mbeke op vakantie in Namibia & Botswana leren kennen. Mbeke werkte voor de reisorganisatie en hielp met dingen regelen zoals tenten opzetten. We hebben 3 volle weken met Mbeke gespendeerd. Mbeke is een super lieve, behulpzame man die samen met zijn vrouw en kinderen van 15, 11, 6 en 5 maanden in Vic falls, Zimbabwe woont. Door de Corona crisis is er geen werk meer voor hem in toerisme en zit hij al sinds de lente zonder werk. Logischerwijs heeft Mbeke nu moeite om rond te komen, elke dag moet hij weer opzoek naar eten en nieuwe manieren om even geld bij elkaar te krijgen. Ook dingen zoals pijnstillers of andere medische benodigdheden kan hij niet betalen. Mbeke is bang dat wanneer toerisme nog lang stil komt te staan door Corona, dat ze op den duur geen eten meer hebben. 

Waarom ik geld inzamel?

Vooral zijn kinderen hebben elke dag honger en Mbeke vreest voor hun gezondheid. Ook heeft hij zelf bijvoorbeeld last van tandpijn waardoor hij geen nachtrust krijgt, echter zijn pijnstillers en zorg onbetaalbaar. Deze week is hij nog gebeten door een schorpioen. Door gebrek aan geld moet hij met deze pijn leven. Iets waar wij ons niets bij voor kunnen stellen.

Hoe donaties worden gebruikt?

Geld is in alle vormen hard nodig. Het gaat hier om het verschaffen van de basisbehoeften van een mens, denk aan:

- eten en drinken 

- huur 

- medicijnen 

- transport (om zijn zieke moeder op te zoeken)

Het geld wordt dus gebruikt voor alle basisbehoeften. Iets wat voor ons in de westerse wereld vaak vanzelfsprekend is, dit is echter niet het geval voor Mbeke en zijn familie.

Ik wil alvast jullie heeeeel erg bedanken voor elke euro die jullie bereid zijn om te geven. Het stelt misschien voor ons niet zo heel veel voor, maar voor Mbeke telt elke euro. Hij is ook ontzettend dankbaar voor alle hulp. 

Over de campagne
Beheerder:
lisa rhemrev
Gestart op:
27 October 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie