€ 292 van € 1.500 opgehaald

 20%
32 donaties in 6 maanden

Help Muis beter worden

€ 292 van € 1.500 opgehaald
het verhaal

English below.


Hallo allemaal,

Mijn naam is Sharon en ik ben 19 jaar. Mijn kat Muis is 7 jaar en is op 12 september 2020 uit het raam gesprongen (4 hoog). Ze is vanochtend (20 oktober) gevonden door de buurman een portiek hiernaast in zijn kelder box, ze was helemaal uitgedroogd, ernstig vermagerd en kon niet meer opstaan. Ze zat daar minimaal 3 weken vast aangezien de buurman haar een tijdje daarvoor door het portiek had zien rennen. Ze was nadat ze zo verzwakt was gevonden meteen met de dierenambulance meegenomen naar de dierenarts waar wij te horen kregen dat het niet een halve dag langer had kunnen wachten anders was ze dood geweest... Wij houden heel erg veel van Muis en waren blij dat Muis weer was gevonden maar heel erg verdrietig dat ze zo is aangetroffen. Ze moet nu aan het infuus en ze kan niet meer bewegen, ze moet aansterken met een speciaal dieet en heeft gewoon heel veel zorg nodig. En die zorg kost natuurlijk ook heel veel geld, die ik helaas niet heb. Dus als je geld over hebt voor een dier dat niet onnodig hoeft te lijden is dat een heel goed doel :)

Het geld wat over is wordt gegeven aan het dierenambulance Den Haag en amivedi.


Update 20 oktober 19:30~

Muis is voorzichtig stabiel op het moment, de dierenarts assistentes knuffelen haar de hele dag door en geven haar heel veel liefde. Muis probeert te bewegen en kan zitten met hulp, ze eet weer een beetje en houdt het gelukkig ook binnen. Morgenochtend om 10 uur belt de dierenarts met een update wat er in de nacht is gebeurd.


Update 21 oktober 10:00~

Muis is goed de nacht door gekomen, het gaat al wat beter met haar gelukkig. Vanmiddag gaat mijn moeder weer bij haar op bezoek en gaat ze een kussensloop meenemen zodat Muis haar geur bij haar heeft :)


Update 21 oktober 16:00 ~

mijn moeder heeft een video gemaakt van Muis, het was haar voedertijd maar ze wilde in plaats daarvan knuffelen. de dierenarts vertelde haar dat ze voorzichtig stabiel is, maar ze is nog lang niet hersteld.

Omdat ik de video niet kan uploaden, zijn er enkele screenshots, als je de volledige video wilt zien, bezoek dan https://youtu.be/n2_MhKY9oVQ


Update 21 oktober 20:00~

De eerste rekening is binnen, in 1 dag is er zoveel gebeurd. Ik ben zo blij dat er zoveel mensen zijn die Muis willen helpen :) heel erg bedankt allemaal ❤️


Update 22 oktober 10:00~

Vanmorgen heeft de dierenarts weer een telefonische update gegegeven over hoe Muis de nacht heeft doorgebracht. Ze heeft goed geslapen en heeft zelfs een plasje op de bak gedaan. Dit kost natuurlijk heel veel energie, maar is een heel goed teken. De ontlasting komt ook op gang. Ze had wat moeite met eten vanmorgen, ze hebben hier een beetje bij geholpen. Ze leek wat misselijk en heeft hier wat voor gekregen. Vanmiddag mogen we weer even op ziekenbezoek lekker knuffelen en kroelen.


Update 22 oktober 18:00~

Vandaag was het mijn beurt om op ziekenbezoek te gaan. Toen ik aankwam bij de dierenkliniek lag muis lekker te slapen in haar bench, dus in plaats van dat ik lekker met haar kon knuffelen op de speeltafel mocht ik lekker met haar knuffelen in haar hokje :) toen ze eenmaal wakker was had ik haar op schoot getild en viel ze al snel spinnend in slaap, zo schattig! Rond 18:00 was het etenstijd, en ik mocht het geven. Ze wilde alleen nog niet eten dus de dierenarts heeft het weggezet en gaat haar later vanavond eten geven. Foto's zijn hieronder te zien en 3 video's zien hier gelinkt:

https://youtu.be/24DLteiWoUc

https://youtu.be/9yqocjsSMuM

https://youtu.be/hW2UEvnPM9g


Update 23 oktober 10:00~

Muis heeft goed geslapen en gegeten. Weer een klein beetje beter. Hele kleine "muizenstapjes" :). Vandaag blijft ze nog aan het infuus. Morgen halen ze haar van het infuus af en mogen we haar aan het eind van de middag meenemen naar huis, waar wij de zorg voor haar weer kunnen oppakken.


Update 23 oktober 18:00~

Het gaat steeds een beetje beter met muis, morgen gaan ze kijken of ze van het infuus af kan en zelf kan drinken. Ze willen misschien ook al een bloedtest doen om te kijken hoe het ervoor staat met haar lever en nieren. Zondag mag ze thuis komen als ze geen infuus nodig heeft en als dat niet kan moet ze een spoedopname in een andere kliniek. 

Ze ligt nu op m'n schoot haarzelf te wassen :)

Er zijn 2 video's: https://youtu.be/d0IOjsszl5A en https://youtu.be/eBdQpT6L4D4


Update 24 oktober 18:00 ~ 

Het is zo ver, Muis mag naar huis. Ze hoeft niet meer aan het infuus en ze kan al zelfstandig op de kattenbak. Ze word om 22:00 opgehaald door mijn moeder. Morgen is ze de hele dag thuis en maandag 26 oktober om 18:00 heeft ze weer een afspraak om te kijken hoe het met Muis gaat. Als alles goed gaat thuis mag ze blijven, als het wat minder gaat blijft ze in de kliniek.


Update 25 oktober 00:00 ~

Muis is thuis!! Ze mag het een dagje thuis proberen. Ze heeft net een beetje vrij door het huis gewaggeld en ze zit nu in haar bench te eten. 

Er is weer een nieuwe video op https://youtu.be/-5blCLGdQ5U en een foto hieronder

Update 25 oktober 10:00 ~

Gisteren om 22.00 mochten we haar ophalen van de dierenkliniek. Thuis was ze heel erg nieuwsgierig en ging meteen op pad. Dit kostte wel veel energie en ze was misselijk en moest ze spugen. 

We hadden een hele bench voor haar ingericht, maar daar had ze duidelijk hele andere gedachten over dan wij. Vannacht ging ze dus lekker de boel verbouwen in de bench, daarom heb ik haar toch maar vrij in de woonkamer laten scharrelen. Waar ze de hele nacht op een kussentje heeft liggen slapen.

Vanmorgen wilde ze niet haar speciale voer eten, maar wel stiekem brokjes van Minoes, onze andere kat. Mijn moeder heeft haar dus moeten dwangvoeren met een spuitje. Dit ondergaat ze geheel vrijwillig en doen wij nu braaf om de 3/4 uur.

Er is een video op https://youtu.be/aA5RQ1hlJlo


Update 26 oktober, 08:30 uur ~

vandaag blijf ik thuis om voor Muis te zorgen. ze slaapt op de bank, dus ik moet stil zijn :) Het is net alsof we weer een baby in huis hebben 😻


Update 26 oktober 18:00 ~

Muis is vandaag gecheked bij de vet. Ze waren erg tevreden en zelfs verbaasd over hoe goed ze het doet. Het is nu belangrijk dat ze vooral aankomt in spierweefsel. Ze moet 1 kg aankomen, dus veel bewegen en veel eten. Over anderhalve week moet ze terug komen voor controle.


Update 31 oktober 10:00 ~

Het is al een paar dagen geleden sinds de laatste update, maar geen nieuws betekent goed nieuws. Alles gaat steeds beter met Muis, in kleine stapjes. Ze eet steeds beter (we hoeven niet meer te dwang voeren) ze springt in 1 keer de bank op, en ze kan steeds beter weer lopen. Af en toe is ze nog wel wiebelend en wankelend maar over het algemeen gaat het steeds ietsjes beter. Maar ze moet nog flink bewegen om die spiermassa aan te maken. 23 november 14.00 ~

beste allemaal, heel erg bedankt voor het helpen van ons de afgelopen maanden! Muis doet het steeds beter en ze wordt steeds sterker :) hoewel ze het voedsel dat ze nodig heeft niet lekker vindt, vindt ze het "normale" kattenvoer wel lekker, dus die geven we haar zodat ze blijft eten. ze is nog steeds een beetje wankel en slaapt de hele dag, ze is zelfs haar knorrige oude zelf als we haar wakker maken;) Ik hou je op de hoogte en tot de volgende keer :))

ps. blijf op de hoogte voor een nieuwe video !!

pps. alle donaties zijn nog steeds zeer welkom, als de rekeningen betaald zijn en alles gedaan is, schenken we alles wat er nog over is aan de dierenambulance


Update 25 november 22.00 ~

Zoals beloofd de video's van Muis, in deze video's kan je zien hoeveel ze al is aangekomen maar hoe wiebelend ze eigenlijk nog is:

https://youtu.be/jTmDqbEzIRA https://youtu.be/tSJd85AQHp0 en https://youtu.be/4f7Ulaj5VAw


Update 28 november 15.00 ~

Houston, we have a problem....

Muis is krols.... ze ligt over de grond te rollebollen als een swiffer.... een teken dat alles het nog doet! 

ze komt nu ook veel meer in beweging dus eigenlijk is dit een goed iets :)

Update 7 januari 16.30 ~

Ik hoop dat jullie allemaal een fijne jaarwisseling hebben gehad en dat 2021 veeeeel beter word dan 2020 :)

Het gaat heel goed met muis.

Ze is geheel op eten en aandacht gericht, en ze klimt nu zelfs op de tafel om zoveel mogelijk eten te zoeken... Waarschijnlijk omdat haar lichaam denkt "dit gaat mij nooit nog een keer overkomen...".

Ze waggelt overal vrolijk rond en klimt zelfs de zolder op maar ze kan er nog niet zelfstandig af dus dan gaat ze heel hard miauwen zodat ik haar weer naar beneden kan tillen :)

Ze is af en toe nog heel wiebelig en draait af en toe haar nek vreemd, nog steeds niet alle spieren hersteld of dan toch iets mis in haar hersentjes door de klap?

Ze eet in ieder geval goed en beweegt steeds meer en meer :)


Update 28 januari ~

Het gaat goed met Muis :) ze eet veel, ze beweegt veel en ze is heel sociaal. Ze is wel vaak krols maar we gaan hiervoor een afspraak maken bij de dierenarts. 

Het verhaal van Muis is afgelopen met een goed einde, en daarom is er een video uitgebracht door de dierenkliniek waarbij je een kijkje kan nemen achter de schermen. Je kan zien dat er heel veel zorg en liefde aan Muis word gegeven en dat ze goed door de traumatische ervaring word geholpen. De video is te zien op https://youtu.be/q0Hfv8iCWJo

Bedankt voor alle lieve, bezorgde, meelevende en positieve berichten, het maakte de angstige periode makkelijker. Ook heel erg bedankt voor alle donaties, jullie hebben ervoor gezorgd dat Muis een kans kreeg :)

Dankjewel!!And now in English:

Hello everyone,

My name is Sharon and I am 19 years old. My cat Muis is 7 years old and jumped out of the window on September 12, 2020 (4 high). She was found this morning (October 20) by the neighbor next door in his cellar box, she was completely dehydrated, seriously emaciated and could not get up again. She was stuck there for at least 3 weeks as the neighbor had seen her running through the porch a while before. After she was found so weak, she was immediately taken to the vet by animal ambulance where we were told that it could not have waited half a day longer otherwise she would have been dead ... We love Muis very much and were glad that Muis was found again, but very sad that she was found like this. She now has to be on an IV and she can no longer move, she has to get stronger with a special diet and just needs a lot of care. And that care also costs a lot of money, which unfortunately I don't have. So if you have money to spare for an animal that doesn't have to suffer unnecessarily, that's a very good cause :)

The money that is left is given to the animal ambulance The Hague and amivedi.


Update October 20, 7:30 PM ~

Muis is gently stable at the moment, the vet assistants hug her all day long and give her lots of love. Muis tries to move and can sit with help, she eats a bit again and luckily keeps it inside. Tomorrow morning at 10 am the vet will call with an update on what happened during the night.


Update October 21, 10:00 AM ~

Muis got through the night well, fortunately she is doing a bit better. This afternoon my mother is going to visit her again and she is going to bring a pillowcase so that Muis has her scent with her :)


Update October 21, 4:00 PM~

my mom made a video of Muis, it was her feeding time but she wanted to hug instead. the vet told her she is carefully stable, but she's a long way from recovery.

Because I can't upload the video there are some screenshots, if you want to see the full video please visit https://youtu.be/n2_MhKY9oVQ


Update October 21, 8:00 PM ~

The first bill has been received, so much has happened in 1 day. I am so happy that there are so many people who want to help Muis :) Thank you very much ❤️


Update October 22, 10:00 AM ~

This morning the vet gave another phone update on how Muis spent the night. She slept well and even peeed on the box. Of course this takes a lot of energy, but is a very good sign. The defecation also starts. She had some trouble eating this morning, they helped a little with this. She seemed a bit nauseous and got something for this. This afternoon we can cuddle and cuddle again on a visit to the vet.


Update October 22, 6:00 PM ~

Today it was my turn to visit the sick. When I arrived at the veterinary clinic, Muis was sleeping well in her crate, so instead of cuddling her on the play table, I was allowed to cuddle her in her booth :) once she woke up I had her on my lap lifted and soon fell asleep purring, so cute! It was dinner time around 6:00 PM, and I was allowed to give it. She just didn't want to eat yet so the vet put it away and will feed her later tonight. Photos can be seen below and 3 videos can be seen linked here:

https://youtu.be/24DLteiWoUc

https://youtu.be/9yqocjsSMuM

https://youtu.be/hW2UEvnPM9g


Update October 23, 10:00 AM ~

Muis slept and eaten well. Just a little bit better. Very small "mouse steps" :). Today she remains on the IV. Tomorrow they will take her off the IV and we can take her home at the end of the afternoon, where we can resume caring for her.


Update October 23, 6:00 pm ~

Muis is getting a little better, tomorrow they will see if she can get off the drip and drink herself. They may also want to take a blood test to see how her liver and kidneys are doing. She is allowed to come home on Sunday if she does not need an IV and if that is not possible, she must be admitted to another clinic as an emergency. 

But for now she is now on my lap washing herself :)

There are 2 videos available: https://youtu.be/eBdQpT6L4D4 and https://youtu.be/d0IOjsszl5A


Update October 24, 6:00 PM ~ 

The time has come, Muis can go home. She no longer needs an IV and she can use the litter box independently. She will be picked up by my mother at 10 pm. Tomorrow she will be home all day and on Monday October 26 at 6 PM she has another appointment to see how Muis is doing. If she's doing alright she can stay home with us, if not she will stay at the clinic untill she feels better.


Update Oct. 25 00:00 ~

Mouse is home !! She can try it at home for a day. She just tumbled around the house for a bit of time off and is now eating in her crate.

There is another new video at https://youtu.be/-5blCLGdQ5U and a photo below


Update October 25, 10:00 AM ~

Yesterday at 22:00 we were allowed to pick her up from the veterinary clinic. At home she was very curious and immediately hit the road. This took a lot of energy and she was nauseous and had to vomit.

We had set up an entire bench for her, but she clearly had completely different thoughts about that than we did. So last night she went to renovate things in the bench, so I let her roam freely in the living room. Where she slept on a pillow all night.

This morning she did not want to eat her special food, but secretly wanted to eat kibble from Minoes, our other cat. So my mother had to force-feed her with a syringe. She undergoes this completely voluntarily and we now do it every 3/4 hours.

There is a video at https://youtu.be/aA5RQ1hlJlo


Update October 26, 08:30 AM ~

today I'm skipping school so I can take care of Muis. she is sleeping on the sofa, so I have to be quiet :) It is just like we have a baby all over again 😻


Update October 26 6:00 PM ~

Muis was checked by the vet today. They were very satisfied and even amazed at how well she is doing. It is now important that she gains weight in muscle tissue. She must gain 1 kg, so move and eat a lot. She has to come back for a checkup in a week and a half.


Update Oct. 31 10:00 ~

It's been a few days since the last update, but no news means good news. Everything is getting better with Muis, in small steps. She is eating better and better (we no longer need to force-feed) she jumps on the couch in one go, and she can walk better and better. From time to time she is still wobbly and wonky, but in general things are getting better and better. But she still has to move a lot to create that muscle mass.


23 November 14.00~

dear everyone, thank you so much for helping us these last few months! Muis is doing better and better and she keeps getting stronger :) although she doesn't like the food she needs to eat for her diet she does like the "normal" cat food, so we are giving her that so she keeps eating. she is still a bit wonky and sleeps all day long, she is even her grumpy old self when we wake her up ;) I will keep you updated and see you until next time :)) 

ps. keep posted for a new video!!

pps. all donations are still very welcome, if the bills are paid and all is done we will donate everything that's left to the animal ambulance


Update November 25th 22.00 ~

As promised in the videos of Muis, in these videos you can see how much weight she has already gained but how wobbly she actually still is:

https://youtu.be/jTmDqbEzIRA https://youtu.be/tSJd85AQHp0 and https://youtu.be/4f7Ulaj5VAw

update 28 October 15.00 ~


Houston, we have a problem ....

Muis is in heat .... she is rolling on the ground like a swiffer .... a sign that everything is still working!

she is also moving a lot more now so actually this is a good thing :)


Update Januari 7 4.30pm ~

I hope you all had a great New Year's Eve and that 2021 will be a lot better than 2020 :)

Muis is doing very well.

She's all focused on food and attention, and she's even climbing up the table now to find as much food as possible ... Probably because her body thinks "This is never going to happen to me again ..."

She happily waddles around everywhere and even climbs up the attic but she can't get off on her own yet so she starts meowing really hard so I can lift her down again :)

She is still very wobbly at times and occasionally twists her neck strangely, still not all muscles recovered or something wrong in her brains from the blow?

In any case, she is eating well and is moving more and more :)


Update January 28 ~

Muis is doing well :) she eats a lot, she moves a lot and she is very social. She is often in heat but we are going to make an appointment with the vet for this.

The story of Muis has ended with a happy ending, and that is why a video has been released by the veterinary clinic where you can take a look behind the scenes. You can see that Mouse is given a lot of care and love and that she is well helped through the traumatic experience. The video can be seen at https://youtu.be/q0Hfv8iCWJo

Thanks for all the sweet, concerned, caring and positive messages, it made the anxious period easier. Thank you very much for all the donations, you made sure Mouse got a chance :)

Thank you!!

Over de campagne
Beheerder:
Sharon
Gestart op:
20 October 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie