€ 595 van € 6.000 opgehaald

 10%
39 donaties in 6 maanden

Zorgwoning voor Constantijn

€ 595 van € 6.000 opgehaald
het verhaal
Mijn achttienjarige zoon Constantijn kreeg afgelopen zomer eindelijk zijn zorgwoning in Oss toegewezen. We verhuisden hem naar Brabant vanuit Leiden met de toezegging dat alle financieringskosten rond waren. De WLZ toekenning binnen voor Ggz per 01.01.2021 en de aanvraag wmo ter overbrugging zou rondkomen.


Constantijn is een jongeman met ernstig ass, ODD,  een angststoornis en chronische pijnen. Vanaf jonge leeftijd is hij toegewezen op intensieve begeleiding en zorg. Met veel trekken en duwen hebben we altijd alles voor elkaar gekregen. Ookal zagen we daardoor oneindig veel instanties voorbij komen. 

Nu dachten we eindelijk dat we de perfect passende plek gevonden hadden. Een beschermde omgeving waar ouders enorm betrokken worden en er 24uurs zorg aanwezig is, in een zelfstandige woonruimte. Goud! 

Nu gooit corona roet in het eten, wijzen gemeentes en instanties elkaar aan mbt het nemen van verantwoordelijkheid voor het budget en wacht men op verdere instructies vd overheid om een gesprek in te plannen.... 

Een lang verhaal kort gemaakt, als wij voor oktober, november en december geen budget voor de toegewezen woning en zorg rond krijgen, zijn we de hele zorgplek kwijt. 

Nergens in Nederland biedt men volledig zelfstandig en beschermd wonen met 24u ggz zorg... 

We doen er alles aan om de gemeentes in beweging te krijgen, budgetten bij de overheid te ronselen ter overbrugging... Het mag niet baten. 

De zorgkosten zijn onmogelijk te betalen, het zou gaan om een kleine 30.000,-  voor deze drie maanden. 

We kunnen wel een deel vd huur en de zorg zelf betalen, zodat we Constantijn daar af en toe kunnen laten wonen, zodat zijn plekje veilig is tot de defensieve WLZ die per januari start.... 

Moet gezegd worden, we leggen zelf duizenden euro's reeds in dit probleem, maar naast de intensieve zorg die nu op mij aankomt, blijft er weinig ruimte over om de komende 3 maanden te financieren. 

Omdat het tot 8 weken kan duren voor men het besluit opnieuw zal beoordelingen, hebben we met een ongemakkelijk buikgevoel besloten deze actie op te zetten. 

Met dit bedrag kunnen we minimale zorg afnemen, naast de huur die we zelf ophoesten. 

Hierdoor kan Constantijn zijn plek behouden en is ieder betrokkene enorm geholpen. Want voor Constantijn is het belangrijk dat hij in een stabiele en bekende en veilige omgeving kan wonen. 

Alle beetjes helpen! 

Over de campagne
Beheerder:
Liesbet Ryckeghem
Gestart op:
6 October 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie