€ 9.002 van € 25.000 opgehaald

 37%
617 donaties in 1 jaar
Deze campagne is beëindigd.

Lieve ouders opgelicht door spoofing voor €50.000

€ 9.002 van € 25.000 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Lieve mensen,

Op 26 mei 2020 heeft mijn vader de mooie leeftijd van 70 jaar behaald.

Op 26 mei 2020 zijn mijn ouders opgelicht voor €50.000.

Ik was die dag met mijn zoontje van nu inmiddels 4 maanden op verjaardagsvisite bij mijn ouders. De dag die heel gezellig begon eindigde met een nare smaak.
Het is helaas een verhaal dat u al vaker heeft gelezen. Een verhaal dat je niemand toewenst, echt niet.

Mijn ouders werden gebeld door een vrouw die zich voordeed als een medewerker van de afdeling fraude van de ING. Met de melding dat er een bedrag van €2.000 zou worden overgeboekt naar een rekening in Oekraine en of dit de bedoeling was. Mijn ouders gaven aan dat dit niet de bedoeling is. Vervolgens gaf de vrouw aan, dat mijn ouders het beste even konden gaan zitten en een glaasje water konden pakken, aangezien mijn ouders waren opgelicht. Mijn moeder is erg wantrouwend en zei dat ze het wel een erg raar verhaal vindt. Mijn vader heeft met een andere telefoon het nummer gebeld dat in het display stond vermeld. En inderdaad, dit was het telefoonnummer van de afdeling fraude van de ING. Het vertrouwen was gewekt.

Meer dan 2 uur heeft het telefoongesprek geduurd. Waarin de medewerker van de ING erg veel empathie toonde. Ze vond het zo vervelend voor mijn ouders dat ze waren opgelicht voor €2.000 op mijn vaders verjaardag nog wel. Mijn ouders hebben hun spaarcenten vervolgens naar een veilige kluisrekening moeten overmaken. Zo stond de €50.000 veilig. De medewerker gaf aan dat mijn ouders de volgende dag om 12uur een afspraak hadden op het ING kantoor in Rotterdam. Toen mijn ouders de volgende dag bij het ING kantoor aankwamen bleek deze dicht te zijn.Mijn moeder heeft gelijk naar de ING gebeld en toen werd haar medegedeeld dat er geen kluisrekening is, dat er geen afspraak staat gepland. Mijn ouders waren vanaf dat moment €50.000 kwijt.

Inmiddels hebben mijn ouders aangifte gedaan bij de politie. Maar zij doen niks met deze aangifte. Op dit moment heeft het geen prioriteit voor de politie. Week in, week uit, hebben mijn ouders contact met de ING. Maar tevergeefs, ze willen/kunnen mijn ouders niet helpen. Overal waar mijn ouders aankloppen voor hulp krijgen ze een nee te horen.
Mijn ouders hebben heel hun leven hard gewerkt voor deze centen. Ze hebben de Rotterdamse mentaliteit van niet lullen maar poetsen.

Ik wil mijn ouders niet meer zien huilen als ze weer een nee te horen krijgen. Het verscheurt mijn hart, als ze zeggen dat mijn zoontje hun lichtpuntje is. Dat dat het enige is wat ze op dit moment echt blij maakt. Niemand verdient het om zo opgelicht te worden. 

Ik weet dat €50.000 enorm veel geld is. Vandaar dat ik met deze crowdfunding een bedrag van €25.000 wil ophalen voor mijn ouders. Iedere cent is welkom.

Ik hoop met uw hulp dat we deze crowdfunding voor mijn ouders kunnen laten slagen. En dat ik weer tranen van geluk op hun gezichtjes zie en niet meer van verdriet.

Alvast heel erg bedankt.

(Voor de mensen die hebben gedoneerd: Jullie zijn echt geweldig! Elk bedrag is welkom en het is zo hartverwarmend om te zien hoeveel mensen meeleven. Mijn ouders zijn inmiddels op de hoogte van deze actie en zijn er sprakeloos van hoe behulpzaam iedereen is. Jullie hulp wordt echt gewaardeerd!) 


Gelukkig heeft het rtlnieuws hier aandacht aan willen besteden. 

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5170819/joke-en-theo-zijn-50000-euro-spaargeld-kwijt-door-oplichters-hele

Ook Metro Holland biedt een luisterend oor

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/opvallend/2020/07/lieve-ouders-voor-halve-ton-opgelicht-dochter-start-crowdfunding/


Over de campagne
Beheerder:
Marloes Pastijn
Gestart op:
11 July 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie