€ 545 van € 4.000 opgehaald

 14%
22 donaties in 5 maanden

Een wanhopige verzorger (papa) vraagt om hulp

€ 545 van € 4.000 opgehaald
het verhaal
Hallo familie, vrienden kennissen en alle andere geïnteresseerde die dit verhaal zullen lezen, bedankt alvast daarvoor.


Hoe moet ik beginnen?

Mijn maatje Phoenix is in nood en ik voel mij ontzettend machteloos en wanhopig omdat ik mijn maatje, mijn kind niet wil verliezen en daarom ik hier ons verhaal doe en vragen naar hulp wat ik normaal gesproken nooit zal vragen, omdat ik altijd alles zelf probeer op te lossen, maar in dit geval weet ik me geen raad meer en de tijd begint hard te tikken.


Phoenix de naam zegt het al ( vuurvogel, herrijst van as, vanuit de dood ,komt leven) Nadat ik mijn vader ( beide ouders) ben verloren en kort daarna ben ik gaan scheiden en daardoor alles ben verloren, zaak, huis , ect en raakte ik in een zeer diep depressie en vertrouwde ik mensen niet meer. 

Ik ben opgegroeid met honden om mij heen al vanaf mijn geboorte en werd ik de hondenmens genoemd want alle honden komen uit zichzelf naar mij toe en begrijp ik honden en zij zien mij. maar door mijn huwelijk  wilde mijn ex niks met honden en was dat ook de reden waarom ik in die periode geen hond had , maar na mijn scheiding was dat de eerste wat ik wilde.  Omdat ik alles ben verloren , ook mijn dierbare kreeg ik de naam Phoenix in mijn hart en wist ik ook dat ik een boldercollie wilde na eerst een onderzoek te hebben gedaan welke hond het beste bij mijn levensstijl past . Maar alle border collies waren zwart/wit en ik wilde een rood witte bruine collie wat bij de naam past. 

1,5 jaar later en velen fokkers te hebben bezocht , kwam ik in België terecht  via marktplaats waar ik Phoenix uiteindelijk vond en mee naar huis nam. Het leuke aan Phoenix is dat hij altijd nieuwsgierig was om te leren en het leuk vond nieuwe kunsten te leren, waar wij beide zoveel van genoten. Phoenix is een slimme hond en leerde alles heel snel. Wij hebben samen al veel meegemaakt, gedeeld, veel gereisd en velen plaatsen bezocht. wij waren altijd veel buiten en  zijn wij onafscheidelijk vanaf het begin , altijd naast elkaars zijde , wij begrijpen elkaar.

Hij is de beste wat mij in jaren is overkomen en ben zo dankbaar dat hij in mijn leven is, want door Phoenix ben ik staande gebleven en heeft hij mij er doorheen getrokken, door hem kwam ik weer buiten en maakte ik weer contact met mensen,  zonder hem was ik jaren geleden verloren geraakt.

Na mijn scheiding ben ik verhuisd naar Rotterdam, waar ik helemaal opnieuw begon, maar zonder mijn vaste netwerk , vrienden en familie.

Nadat ik weer langzaam begon te werken , vond ik het altijd vreselijk om Phoenix alleen achter te laten, ook al had ik hem daarop voorbereid om 8 uur alleen te zijn, dus heb ik hem toevertrouwd bij mensen dat ik dacht dat ik kon vertrouwen. (ex en zogenaamde nieuwe vrienden) 

3 jaar geleden tijdens het spelen zakte Phoenix ineens door  zijn achterheup. Daarna stond hij steeds moeilijker op en zag ik in zijn ogen dat hij pijn had. Ik snapte er niks van, want ik doe alles voor hem en verzorg hem goed , push hem niet  en ben altijd voorzichtig en zachtjes met hem, nooit verder gedacht totdat ik 2 jaar geleden (na relatie breuk)  foto's ben gaan maken bij de dierenarts waaruit bleek dat Phoenix HD heeft, (oké , daar kunnen we meeleven ) maar ook zagen zij een botbreuk in zijn rechterachterpoot in de bekkom dat veroorzaakt is door waarschijnlijk een harde klap of schop, ook zagen zij dat in de rugwervel het niet helemaal lekker zat en de staart wervels verschoven zitten en mij werd gevraagd of ik mijn hond had mishandeld. Ik wist niet wat me overkwam en zakte compleet door de grond heen, want NOOIT NOOIT zal ik mijn Kind Phoenix ooit pijn doen en had ook nooit van iemand gedacht dat ze hem ooit iets zouden kunnen aan doen ( Dat is onmenselijk) , want Phoenix is echt waar wel de liefste en rustigste hond die alles doet wat je van hem vraagt en iedereen is dol op hem en complimenteren hem op hoe goed hij wel niet luistert, hij is gewoon zo zo zo ontzettend lief en dat iemand mijn Phoenix een onschuldig dier kan pijn doen, kon ik niet bij in mijn hoofd. De vertrouwen dat ik Phoenix achter laat bij andere mensen is meteen weg en heb ik al mijn banden verbroken met iedereen die ik dacht te kunnen vertrouwen. Ik zakte erdoor in een diepere depressie en raakte erdoor ook mijn werk kwijt, omdat ik niet kon focussen op mijn werk, was te veel afgeleid en maakte ontzettend zoveel fouten. Ik wist niet wat ik moest doen en echt bouwen op andere kon ik niet. Waarom , hoe kan iemand zo iets doen?? waarom Phoenix???? 

Na meerdere malen de dierenarts te hebben bezocht en veel heb laten onderzoeken , liep ik vast op de verdere kosten   , zoals verdere onderzoeken en operatie voor de botbreuk in zijn rechterachterpoot (bekkom) ,zijn ruggenwervel met vastlopende zenuwen en zijn staart wervel (alle reiskosten naar Utrecht , de overnachtingen ect )komen er zoveel kosten op mij dat ik dit niet kan betalen.

 ik voel mij zo ontzettend machteloos en moet erbij zeggen ook wanhopig en ontzettend verdrietig.  ik weet dat ik postitief moet blijven en vooral voor hem, maar om dit elke dag opnieuw te moeten zien dat hij steeds meer achteruit gaat breekt mij van binnen. want het beste wat mij ooit is overkomen heeft iemand anders beschadigd en bewust pijn gedaan om wat voor reden dan ook, terwijl ik hen vertrouwde en als het zo doorgaat ik afscheid moet gaan nemen Phoenix , wat ik niet zal aankunnen. Phoenix is nog niet klaar om te gaan en wil hem nog langer niet opgeven, niet op deze manier.

Phoenix is net 7 jaar geworden en hoort nog vrolijk rond te heupelen en springen, hij kan nog 5, 6 jaar mee en heb er alles voor over, ( wil zelfs mijn pensioen afkopen ervoor)  want  ik ben al teveel verloren in mijn leven, velen dierbaren en dit kan ik niet erbij hebben, niet op deze manier en vraag wanhopig naar hulp om zo misschien de kosten bij elkaar te kregen voor het compleet plaatje om Phoenix te redden.


De kosten worden geschat tegen de 4000 euro

Wie helpt ons Phoenix redden ?

een wanhopige verdrietige verzorger (PAPA)

Over de campagne
Beheerder:
Reginaldo Everon
Gestart op:
8 June 2020
Gecontroleerd
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie