€ 290 van € 1.500 opgehaald

 20%
19 donaties in 3 maanden
Deze campagne is beëindigd.

Help help de weeskinderen in Somalia

€ 290 van € 1.500 opgehaald
Deze campagne is beëindigd.
het verhaal

Lieve mensen,

Ik ben Kerta Said, geboren in Somalië en ben 26 jaar geleden naar Europa gevlucht en uiteindelijk in Nederland terechtgekomen. Mijn collega Fatima is ook afkomstig uit Somalië en heeft net als ik de enorme gevolgen van oorlogsgeweld, vluchten, schaarst en ontbering van de fundamentele levensbenodigdheden, verschrikking en de invloed op het leven van anderen later gekend. Wij kennen ook de waardering en de behoeft voor een kleine beetje meer. Vooral alleenstaande moeders met weeskinderen en kinderen zonder geen van beide ouder ontberen er in die omstandigheden alles. Zij staan er echter niet alleen voor om zich uit de situatie te redden maar moeten hun toekomst op zien te bouwen. Zij zijn vaak gedwongen om met één maaltijd per etmaal te leven. Kinderen komen vaak terecht bij families en/of gezinsleden die zelf ook aan het overleven zijn. Vaak zijn de kinderen ook verdeeld onder verschillende gezinnen omdat vaak één gezin niet instaat is om voor ze te allemaal te zorgen. Hierdoor raken zij hun enige houvast (gezinsband) kwijt. Sommige kinderen gaan hieraan kapot van binnen. Soms ontstaat een situatie waar kinderen zo aan elkaar gehecht zijn of omdat niemand hebben een kind-gezin gaan vormen. Vaak gaat de oudste broer auto’s wassen, schoenen poetsen etc. Soms gaan ook de zussen als dienstmeisjes of iets dergelijks gaan werken. 

Met onze acties willen wij vooral zich gaan richten aan op zwaarts getroffenen en hun lijden een beetje verlichten door een perspectief voor de toekomst te bieden. Wij willen graag ervoor zorgen dat de zwaarst getroffenen en hun verzorgers een klein start kapitaal hebben om hun om een start te maken aan een beter leven.


Wij streven ernaar om elke maand een paar moeders of weeskinderen te helpen. Uiteindelijk willen we dat een community gaat ontstaan die samen elke maand enkele mensen kan helpen zodat help van buitenaf op zijn duur niet noodzakelijk meer is. U bijdrage zal een verschil maken.

In het filmpje hierboven kun je zien hoe het geld bij de behoeftige terechtkomt. Alle kleine beetjes kunnen helpen! Dus deel de link en doneer! 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kerta Said en Fatima Abdi via Facebook.


https://youtu.be/wSn5ejEAsX4

Over de campagne
Beheerder:
Kerta Said
Gestart op:
4 June 2020
Gecontroleerd
Meer foto's
Ontvangen donaties
Donaties laden...
Plaats een reactie